Trupul printesei Diana a fost imbalsamat la doar o ora dupa decesul ei, la solicitarea autoritatilor britanice si pentru a se impiedica descoperirea oricarei probe care sa ateste ca printesa ar fi ramas insarcinata cu iubitul ei, Dodi al Fayed, informeaza AFP.

In editia de luni, tabloidul britanic Daily Express sustine ca a primit aceasta informatie de la o sursa apropiata de ancheta din Franta.

Dupa ce printesa de Walles a decedat la Paris, la 31 august 1997, decizia de imbalsamare a corpului ei neinsufletit a fost luata in urma consultarilor cu reprezentantii guvernului Blair si ai familiei regale.

Potrivit familiei lui Dodi al Fayed, decizia de imbalsamare a corpului printesei a fost luata pentru a se elimina toate probele sarcinii printesei.

Contactat de Daily Express, ambasadorul Marii Britanii in Franta la momentul respectiv, Michael Jay, a refuzat sa faca orice fel de comentarii.

Un purtator de cuvant al Foreign Office a refuzat si el sa se pronunte asupra acestei chestiuni pe motiv ca o ancheta privind moartea printesei este in curs de desfasurare pe teritoriul britanic. Investigatia este condusa de fostul sef al Scotland Yard, John Stevens. Anchetatorii vor prezenta concluziile investigatiei in primavara lui 2006.

Potrivit tabloidului britanic, procedura de imbalsamare a corpului neinsufletit al Dianei a fost efectuata de profesorul Dominique Lecomte, atunci sef al Institutului medico-legal din Paris. Expertul a refuzat mereu sa faca orice fel de comentarii referitoare la evenimentele din august 1997.

Ziarul britanic, care alimenteaza teoria complotului, privilegiata de foarte multi englezi, sustine ca doi patologi americani specializati in cadavre imbalsamate si mai ales in mumii, profesorii Jerry Conlongue si Ron Beckett, si-au pus serviciile la dispozitia anchetatorilor in vederea efectuarii de analize asupra trupului Dianei.

"Chiar si la ani de zile de la deces, un cadavru imbalsamat poate oferi informatii pretioase", a declarat profesorul Conlongue.