Al saselea val de inundatii a produs inca o serie de sinistrati chiar in pragul iernii inainte ca celelalte cinci sa fi apucat sa se usuce. Nici macar cei din primul val, din Timis, nu sunt siguri ca cele 838 de case promise in luna mai vor fi gata la 30 noiembrie cata vreme nu sunt gata nici 100.

Ministrul Laszlo Borbely a anuntat acum ca guvernul va opta pentru case de lemn, mai ieftine, care se pot monta in doua saptamani.

De ce asa tarziu? Nu era limpede din capul locului ca aceasta este solutia si ca in felul acesta toti sinistratii ar fi primit acelasi tip de case si erau deja mutati pana acum? Probabil dl Borbely a crezut ca inundatiile din mai vor fi singurele - dar din nefericire, socotelile au fost stricate de ploi iar guvernul n-a reusit sa-si schimbe strategia suficient de repede pentru a tine pasul cu

numarul victimelor. Acum ar fi culmea ca Gigi Becali sa ridice in doua luni 200 de case inainte ca guvernul sa fi terminat 100 in sase luni. O asemenea descalificare ar merita cel putin sase demisii, cate una de fiecare val.

Ultima viitura, care i-a silit pe dnii Basescu si Tariceanu sa iasa impreuna - se pare ca cei doi nu mai pot discuta intre ei decat de la cinci inundatii in sus - a izolat oarecum PSD care emite semnale disperate, mai ceva ca un sinistrat.

Dl Geoana cere zilnic decretarea starii de urgenta, depune saptamanal motiuni simple - nici o viitura fara o motiune - si invita si el liderii politici la consultari pentru a le propune sa-si trimita parlamentarii in zonele calamitate.

Si ce sa faca acolo? Va sa zica, dupa ce s-a vaitat ca dl Basescu ameninta bicameralismul, PSD vrea acum sa inchida el insusi parlamentul varsandu-i continutul in apa. Probabil dl Geoana vrea sa-si racoreasca in felul acesta deputatii care au incheiat saptamana trecuta in forta.

Scandalul a izbucnit cand Alianta, dupa ce a scapat si de obisnuita motiune si de dl Nastase (plecat la dl Tariceanu), a descoperit ca dispune de 12 minute de libertate - pana la pauza. Saracii, atat obtinusera si ei intr-o sesiune, de cand sunt la putere: 12 minute! Drept care au incercat sa bage repede regulamentul in Camera.

Incercarea s-a soldat cu o incaierare in urma careia Dan Iosif, cercetator la Institutul Revolutiei amenajat de dl Iliescu pentru toaleta personala, a amenintat ca la mineriada: "va prind in buda si va sparg capu´ la toti de pereti". Deducem ca Dan Iosif o fi stand si acum in buda - la prins capete: doar-doar si-o gasi unul si pentru sine.

Impresionata de cate capete si-au pierdut mintile in apa - PNL si-a ratacit la Viena ziaristii invitati la congresul de la Bratislava - viitura de pe Ialomita si-a intarziat sosirea. Poate ne iarta. Macar ea.