De obicei echilibrate, meciurile dintre echipele mari din Romania au prilejuit uneori si scoruri-fluviu, cum s-a intimplat si duminica, la Dinamo - Rapid 5-2. Dinamo a invins in Giulesti cu 4-1 in toamna lui 1998. A fost atunci un duel al bancilor de rezerve, Cornel Dinu la alb-rosii, Mircea Lucescu, antrenorul visiniilor.

"Ciinii" au spulberat atunci Rapidul, golurile fiind marcate de Batrinu, Ciubotariu, Iftodi si Gane. "A fost un meci fantastic. Pentru mine a fost si mai placut, fiindca am dat si gol", a declarat Liviu Ciubotariu, actualul secund de la Dinamo II.

STEAUA - DINAMO 0-3, 10 SEPTEMBRIE 1989

Umilinta dupa 104 meciuri

Pe 10 septembrie 1989, Dinamo zdrobea pe Steaua cu 3-0, prin golurile marcate de Mateut, Timofte si Cezar Zamfir, prima infringere stelista in campionat dupa 104 meciuri! "Cu 3 ani in urma ne batuse Steaua in Cupa cu 5-0.

Noi aveam echipa formata, in crestere, iar Steaua incepuse sa dea semne de neputinta, desi le ei jucau Hagi si Lacatus", si-a amintit Andone, fundasul central al lui Dinamo din acea vreme.

"Aveam o echipa de senzatie, daca nu se destrama sigur am fi cistigat si noi Cupa Campionilor, ca Steaua", crede Danut Lupu, jucator la Dinamo. / Valentin Damian

RAPID - DINAMO 1-4, 24 OCTOMBRIE 1998

Prosopul lui Dinu

Dinamo a invins in Giulesti cu 4-1 in toamna lui 1998. A fost atunci un duel al bancilor de rezerve, Cornel Dinu la alb-rosii, Mircea Lucescu, antrenorul visiniilor. "Ciinii" au spulberat atunci Rapidul, golurile fiind marcate de Batrinu, Ciubotariu, Iftodi si Gane. "A fost un meci fantastic.

Pentru mine a fost si mai placut, fiindca am dat si gol", a declarat Liviu Ciubotariu, actualul secund de la Dinamo II. Dupa meci, Dinu le-a aratat gazdelor prosopul (foto) ca semn al umilintei. "Dinu ne-a aruncat prosopul, dar noi am luat campionatul. Cred ca am iesit mai cistigati, nu?", a comentat Lupu, atunci la Rapid. / Valentin Damian

RAPID - DINAMO 4-0, 15 APRILIE 2000

„Satisfactia platonica a handicapatilor"

Avind un avantaj de 16 puncte in fata giulestenilor cu 6 etape inainte de final, dinamovistii nu s-au omorit cu firea sub Grant, unde capitanul Lupescu a fost menajat, preferind sa-si conserve fortele pentru partida din etapa care urma, cu Steaua.

Galopul de sanatate al giulestenilor, cu golurile lui Iencsi, Lupu si "dubla" Sergiu Radu, nu a contat decit pentru statistica. "Le-am lasat satisfactia platonica a handicapatilor", a declarat dupa meci Cornel Dinu, antrenorul "ciinilor".

In runda urmatoare, Dinamo invingea Steaua cu 3-2, prima victorie dupa 8 ani, si isi asigura matematic titlul. / Alexandru Banu

RAPID - STEAUA 5-0, SUPERCUPA, 6 OCTOMBRIE 1999

„Stelistii erau cam «raciti»"

Supercupa din toamna lui 1999 a adus scorul maxim favorabil Rapidului in disputele cu Steaua.

Trei goluri Sergiu Radu, doua Maldarasanu si umilinta totala pentru ros-albastri, care au aliniat un "unsprezece" din care faceau parte jucatori cu o aparitie meteorica in Ghencea, precum portarul Hotoboc sau fundasul Alexandru Zotinca.

"Ei aveau o echipa mai slabuta, erau putin «raciti», cum zicem noi. Rapidul, tare! Tocmai cistigaseram campionatul dupa o lupta fantastica impotriva lui Dinamo si eram pe val", a rememorat Lupu. / Alexandru Banu

STEAUA - DINAMO 5-0, 4 APRILIE 1998

Scandal cu Hizo si Prunea

Chiar inaintea partidei, antrenorul de atunci al "ciinilor", Viorel Hizo, il scosese afara din lot pe Florin Prunea. Cu Fane Preda in poarta, dinamovistii au incasat 5 goluri. Dupa meci, stelistul Lacatus i-a dedicat victoria prietenului sau Prunea. "Steaua era in mare forma si am demonstrat ca eram cei mai buni.

Am facut acel gest pentru Florin fiindca sintem prieteni si era normal sa-i iau apararea. Cind ai rezultate, iti mai arde si de d-astea!", a rememorat "Fiara". / Razvan Rotaru

„Am jucat de foarte putine ori impotriva Rapidului. Tin minte un meci pe cind jucam la Corvinul. I-am batut cu 9-1. Manu, actualul meu secund, a luat 5 goluri, iar Toader 4. Sau invers. Nu mai tin minte"

Ioan Andone