Pilotul Fernando Alonso, devenit campion mondial in urma Marelui Premiu al Braziliei, poate fi vazut triumfand, cu bratele ridicate, pe prima pagina in toate jurnalele de luni din Spania, care il sarbatoresc pe „cel mai tanar rege al Formulei 1". „Campion!", „Toreador!", noteaza cu litere mari jurnalele sportive AS si Marca.

Acestea publica pe o pagina intreaga fotografii ale primului campion spaniol din istoria F1.

„Alonso, cel mai tanar rege al F1" (El Pais), „Cel mai tanar campion" (ABC), „Fernando Alonso face istorie" (La Razon), „Alonso isi implineste visul si este cel mai tanar campion din istorie" (El Mundo) sunt titlurile care apar pe prima pagina in principalele cotidiene spaniole.

Intreaga presa spaniola consacra numeroase pagini performantei „Printului din Asturia", primul pilot din istoria Formulei 1 care a obtinut titlul de campion mondial la 24 de ani, o luna si 27 de zile. Jurnalul spaniol prezinta parcursul pe care l-a avut Alonso pana a devenit campion mondial.

„Alonso a fost un pionier intr-un sport nou, practic necunoscut in Spania", noteaza un editorialist al cotidianului.

„Bravo, campionule!", a titrat un alt cotidian sportiv, Mundo Deportivo, care scrie ca acesta era mesajul scris de mecanicii echipei Renault pe o tablita, aceeasi care a fost folosita in fiecare cursa pentru a-i indica pozitia.