Alianta PNL-PD i-a cerut presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, sa supuna aprobarii plenului numirea unui nou secretar general al Camerei, iar liderul PSD l-a propus pe un om al sau in aceasta functie, desi Alianta avea propria nominalizare.

Propunerea liberalilor pentru acest post, care le revine conform algoritmului, este Georgeta Ionescu, in prezent secretar de stat in Ministerul pentru Relatia cu Parlamentul. Cu promptitudine, Nastase a propus la randul sau un inlocuitor pentru Mihai Unghianu in persoana lui Marian Enache.

Acesta din urma a fost consilierul lui Ion Iliescu in primul mandat prezidential, a fost ambasador al Romaniei la Chisinau, apoi a parasit PDSR odata cu Teodor Melescanu, pentru ca in final sa infiinteze un partid, satelit al PSD - Noua Democratie. A fost si deputat FSN si PDSR.

Purtatorul de cuvant al Aliantei, Eugen Nicolaescu, a declarat dupa sedinta CNC-ului ca potrivit Regulamentului Camerei, Adrian Nastase ar fi trebuit de acum cateva luni sa supuna aprobarii plenului aceasta propunere.

„Noi ii cerem public sa renunte la a-si coordona aparatul propriu prin secretarul general adjunct si sa lase postul de secretar general liber, fiindu-i mai usor sa conduca discretionar Camera Deputatilor si sa aplice prevederile Regulamentului, avand in vedere ca sunt multe deficiente", a afirmat Nicolaescu.

Potrivit actualului Regulament, secretarul general si secretarul general adjunct sunt numiti si eliberati din functie de catre Camera Deputatilor, la propunerea presedintelui acestui for legislativ.

Pana acum, interimatul functiei a fost asigurat de Mihai Unghianu, un alt apropiat al lui Adrian Nastase.