Dupa ce Bogdan Ciuca, purtatorul de cuvint al Partidului Conservator, a infirmat vehement orice posibila fuziune cu PNL, vicepresedintele liberal, Puiu Hasotti, nu a exclus posibilitatea unei fuziuni.

" Suntem parteneri in actulul guvern, relatiile dintre PNL si PC au fost relatii normale, asta nu inseamna ca trebuie sa existe o fuziune, sau s-o excludem", a afirmat Puiu Hasotti in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

Puiu Hasotti este de parere ca eticheta aplicata PC de presedintele Traian Basescu de "solutie imorala", ar trebui nuantata.

"In momentul in care PC a intrat la guvernare a fost gasit ca o solutie morala si e greu sa spui ca se transforma in solutie imorala intr-un timp atit de scrut". Cit priveste o apropiere de PSD, Hasotti a declarat ferm: "O colaborare intre PNL si PSD este exclusa".

PSD este dispus sa sustina un guvern de tranzitie pina la alegerile anticipate

Deputatul PSD, Victor Ponta a negat in emsiunea Romania la Raport de la radio Mix informatia potrivit careia, Mircea Geoana si-ar fi aratat disponibilitatea ca PSD alaturi de PC si UDMR sa sprijine un guvern minoritar PNL. "In Biroul Permanent de luni nu s-a discutat aceasta chestiune".

Victor Ponta spune ca PSD are informatii ca PD doreste sa-si retraga ministri din guvern ca sa provoace o criza, situatie in care "PSD este dispus sa sustina un guvern de tranzitie pina in martie-aprilie, cind facem alegeri anticipate".