Un bulgar a fost la un pas de a rescrie istoria intr-unul din cele mai vechi sporturi din lume, sumo, ratand de putin sansa de a deveni primul luptator din Europa invingator intr-un mare turneu de sumo in Japonia.

in varsta de 22 de ani, Mahlianov Kaloian stefanov, pe numele sau "de scena" Kotooshu, a pierdut meciul decisiv al competitiei de la Tokyo, fiind invins de liderul mondial, mongolul Asashoryu.

Dupa o evolutie excelenta in debutul intrecerii, cu 13 victorii, Kotooshu, 22 de ani, a pierdut 2 confruntari consecutive la adversari modesti, fiind egalat de yokozuna (Mare campion) Asashoryu, iar in meciul de baraj experienta luptatorului mongol i-a permis sa obtina succesul in al 6-lea turneu consecutiv.

Despre Kotooshu influentul ziar nipon "Yomiuri Shimbun", cu un tiraj de mai multe milioane de exemplare, a scris ca este "cel mai bun produs bulgar de export din toate timpurile, dupa iaurt".

De asemenea, cotidianul respectiv a apreciat ca acest colos de 143 kg si 2,04 m este revelatia sezonului, bucurandu-se de mare popularitate in randul spectatorilor, in special al femeilor, care apreciaza silueta zvelta a luptatorului european, supranumindu-l "David Beckham al sumo".