Prima solutie de mesagerie electronica romaneasca, denumita Axigen, este disponibila in versiune comerciala, incepind din 27 septembrie. Acest produs urmeaza sa fie prezentat la Binary 2005 pentru Romania, si la LinuxWorld la Londra.

Mail serverul Axigen a fost dezvoltat de compania Gecad Technologies, investitiile cifrindu-se la doua milioane de euro. Axigen este o aplicatie software instalata pe un server, folosita la primirea si transmiterea mesajelor electronice trimise intre servere diferite sau intre utilizatorii unei retele.

Avantaje evidente

Axigen ofera avantajele unei tehnologii rapide, are o arhitectura modulara si deschisa catre aplicatii externe, ceea ce permite administratorului de sistem sa aiba la dispozitie toate uneltele unui management eficient al mesajelor e-mail. Serverul de e-mail este o aplicatie centrala a sistemului informatic al unei companii.

La acest server se pot conecta, datorita structurii deschise a Axigen, utilizatorii prin aplicatii-client foarte diverse, cum ar fi Outlook, Eudora, Pegasus sau browsere de web.

Testarea s-a dovedit un succes

Axigen a fost prezentat pietei romanesti si internationale la sfirsitul lunii iunie, de atunci produsul trecind printr-o perioada de beta testing, necesara atit pentru pregatirea viitorilor utilizatori, cit si pentru imbunatatirea unor caracteristici ale aplicatiei.

Prima versiune comerciala se adreseaza companiilor mici si mijlocii, dar si corporatiilor care dispun de retele informatice si care isi doresc un server de e-mail rapid sigur si flexibil, conform lui Cornel Nita, directorul de vinzari la Gecad Technologies. Preturile de licentiere incep de la 195 de dolari pentru 25 de conturi si merg pina la 1.250 dolari pentru 500 de conturi.