Doua sondaje independente realizate de GALLUP International si respectiv, IMAS, au ajuns la rezultate divergente in ce priveste optiunile electoratului.

Gallup arata ca Alianta DA conduce in preferintele electoratului cu 52%, (in crestere fata de sondajul precedent), in timp ce IMAS indica un procent de 43% (in scadere fata de sondajul precedent).

In ceea ce priveste PSD, Gallup sustine ca 31% din electorat l-ar vota saptamina viitoare, iar IMAS indica un procent de 34%.

Sondajul realizat de de GALLUP International a fost comandat si dat publicitatii de Societatea Academica din Romania. Potrivit acestuia, 47% din populatie considera ca Romania merge intr-o directie buna, iar 43% se indoiesc de acest lucru.

Pe de alta parte, raspunsurile la aceeasi intrebare, pusa de IMAS, sint foarte diferite. Din acestea reiese ca 36 la suta dintre intervievati considera ca lucrurile in Romania se indreapta in directia buna, in timp ce 57 la suta considera ca lucrurile merg in directia gresita.

Potrivit sondajului Gallup, pentru cresterea eficientei activitatii guvernului, 38% propun remanierea acestuia, 24% doresc alegeri anticipate, iar 16% - schimbarea primului-ministru, 18% nu au solutii, potrivit sondajului Gallup.

Datele sondajului mai releva ca Alianta DA conduce in preferintele electorale cu 52% intentiile de vot. Pe locul II se situeaza PSD cu 31%, pe locul III - PRM, cu 9%, urmat de UDMR, cu 6%.

In sondajul realizat de IMAS, se arata ca Alianta DA este in scadere, inregistrand cele mai reduse intentii de vot de la inceputul anului - 43 la suta. Potrivit aceluiasi sondaj, intentiile de vot pentru PSD sunt de 34 la suta, PRM este preferat de 11,7 dintre cei chestionati, iar UDMR de 7 la suta.

Desi inregistreaza o scadere a cotei de incredere de 2 procente, potrivit IMAS, presedintele Traian Basescu ramane cel mai popular dintre oamenii politici - cu 48 la suta opinii pozitive.