Reprezentantii OTP Bank au anuntat recent ca banca din Ungaria este hotarata sa faca o oferta corecta pentru preluarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). "Oferta noastra pentru CEC va fi una care va reflecta pozitia bancii pe piata de profil", a afirmat directorul general adjunct al OTP Bank Ungaria, Laszlo Wolf.

OTP Bank Ungaria a depus, la 31 august, alaturi de alte opt banci o scrisoare de interes privind participarea la privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC). Impreuna cu alte trei banci, OTP a inceput procesul de evaluare a CEC. Laszlo Wolf a mai spus ca, in eventualitatea preluarii bancii romanesti, planurile de dezvoltare a OTP Romania vor fi modificate fundamental.

Oficialul bancii a precizat ca OTP Ungaria este interesata sa achizitioneze intregul pachet de actiuni CEC care va fi scos la vanzare de autoritatile romane. "Noi credem ca CEC trebui sa ramana banca cu cea mai mare retea teritoriala (in prezent, CEC are circa 1400 de unitati - n.r.). Daca vom castiga, vom pastra numarul potrivit de unitati teritoriale", a spus Wolf.

OTP Bank a intrat pe piata romaneasca in aprilie 2004, prin preluarea RoBank pentru suma de 47,5 milioane dolari. Strategia de dezvoltare a OTP Romania vizeaza atingerea unei cote de 4%-5% din piata bancara pana in anul 2010 si plasarea in primii zece jucatori de profil, a declarat presedintele consiliului de administratie al OTP Bank Romania, Antal Pongracz.

La finele anului 2004, OTP Romania ocupa locul 13 in clasamentul celor 38 de banci comerciale care opereaza pe piata interna, cu o cota de circa 1% dupa valoarea activelor.