Cu gandul la semifinala

Ioan Andone crede ca fotbalul romanesc mai are mult de munca chiar daca ar merge cu toate cele trei echipe in grupele UEFA. "Cainii rosii" au plecat ieri-dimineata spre Liverpool cu o cursa charter, insotiti de Dumitru Dragomir, Adalbert Kassai si Dan Matei Agathon.

Imbracati in costume gri, camasi albe si purtand cravate rosii cu insemnele clubului, jucatorii erau destinsi si increzatori in deznodamantul calificarii. Tehnicianul "cainilor" vrea ca la Liverpool echipa sa sa dovedeasca o atitudine pozitiva si agresivitate in joc, in caz contrar englezii putand pune probleme.

"Trebuie sa ne mentinem optiunea de calificare, dar pentru asta trebuie sa dovedim responsabilitate, pentru ca poti lua sau poti da foarte usor patru goluri. Ar fi un pas mare, dar ar ramane mult de munca pentru a putea spune ca am scos capul in lume.

O prezenta in Liga Campionilor sau o semifinala europeana ar insemna acest lucru", a spus Ando.

"Falcosul" a adaugat ca la retur Dinamo va ramane aceeasi echipa ofensiva, pentru ca asta face cel mai bine, dar ca e normal ca Everton sa fie favorita la victorie pentru ca joaca pe teren propriu si tinteste al doilea succes al sezonului.

Daca era normal ca antrenorul ros-albilor sa fie mai circumspect, ceilalti oficiali ai dinamovistilor erau extrem de relaxati. "La orice meci exista emotii, dar nu mai avem probleme cu calificarea. Dinamo, de la mijloc in sus, nu are probleme. E o placere sa vezi acum cum evolueaza echipa.

Daca ne calificam, ne-am atins obiectivul si putem vorbi si de prelungirea contractului lui Andone", a declarat unul din cei noua actionari, Gigi Netoiu.

Delegatia ros-albilor, impartita in doua

"Cainii" au ajuns de ieri la pranz la Liverpool, cu emotii la aterizare, pe o vreme noroasa, cu rafale puternice de vant si o temperatura de 11 grade Celsius. De la aeroportul "John Lennon", ei au fost transportati direct in oraselul St. Helens, care numara in jur de 30.000 de suflete.

O locatie situata la 24 de kilometri de centrul orasului Liverpool. Dupa cum ProSport a anuntat inca de sambata, protocolul dintre cele doua echipe n-a functionat decat la Bucuresti.

Echipa s-a cazat la Hilton St. Helens, un hotel de patru stele europene, in timp ce pasagerii celui de-al doilea avion si restul delegatiei conduse de Cristi Borcea si-au stabilit cartierul general pentru doua zile in orasul Manchester.

Oficialii de la Everton au motivat aceasta nesincronizare prin faptul ca in oras multe dintre locurile de la cele peste 30 de hoteluri au fost ocupate de suporterii lui Chelsea si cei ai echipei Liverpool, veniti din zonele limitrofe ale orasului.

Mitica, gata sa bea Dom Perignon

Cunoscut ca unul care nu face deplasari decat atunci cand echipele au sanse mari de calificare, "pentru a merge la nunta, nu la inmormantare", cum singur spunea, Dumitru Dragomir n-a ratat ocazia sa-i insoteasca pe "caini" la Liverpool, desi in ultima vreme era mai degraba un apropiat al Stelei, unde ii placea sa joace table cu Gigi Becali.

"Voi uitati ca eu am fost vicepresedinte la Dinamo, am infiintat Dinamo modern! Acum atmosfera este de Dom Perignon. De altfel, Andone mi-a si promis o sticla dupa meci. Nu stiu daca o sa urmaresc Liverpool cu Chelsea, cred ca o sa ma duc la o piesa de teatru", a declarat in stilu-i caracteristic presedintele LPF. (Gabriel Zamfirescu)

Casa de pariuri Stanley Bet o vede pe Everton favorita la victorie

Celebra casa de pariuri Stanley Bet vede ca favorita echipa lui David Moyes pentru o victorie a gazdelor, cota fiind de 8/15, in timp ce un succes al celor de la Dinamo este cotat cu 4/1. O eventuala remiza pe "Goodison Park" este cotata cu o miza de 11/4.

Tot Stanley Bet oferea pentru meciul Liverpool - Chelsea 100 de lire sterline, in cazul in care Frank Lampard ar fi marcat primul gol al meciului de pe "Anfield Road".

Gigi Netoiu a castigat o gramada de bani pariind pe Stefan Grigorie

Dumitru Dragomir mizeaza pe un 1-1, golul romanilor urmand a fi inscris de Bratu. "Pentru un joc in deplasare, in care vom contraataca, mizez pe viteza lui Bratu", a spus Corleone. Netoiu va merge si de aceasta data pe favoritul sau, Stefan Grigorie.

"Nu ma voi duce la casele de pariuri, eu fac ramasag doar cu prietenii, cu Borcea si cu Victor Becali. Acum, cu Rapid, am castigat foarte multi bani pentru ca am pariat pe Grigorie, care a marcat de doua ori", a spus Comandatul.

Il Luce, atacat de "caini"

Criticile aduse de Mircea Lucescu (foto) arbitrului Cristi Balaj, cel care a condus derby-ul Dinamo - Rapid, i-au infuriat pe fanii "cainilor". Acestia l-au desfiintat pe Il Luce pe site-ul lor oficial, www.dinamomania.ro.

"Reactia lui Mircea Lucescu referitoare la arbitrajul lui Balaj este durerea tatalui care-si vede fiul la pamant.

Ne intrebam insa ce ar mai fi zis acum Mircea Lucescu daca la pauza Andone nu le-ar fi cerut jucatorilor dinamovisti sa opreasca motoarele? Daca la final Dinamo ar fi invins la o diferenta de sapte-opt goluri, mai aveam acum aceasta discutie? Mircea Lucescu a gresit.

A gresit fata de Dinamo, uitand de unde a mancat o paine si s-a lansat in fotbalul mare ca jucator si antrenor", se arata intr-un articol. Comentariile vizitatorilor site-ului despre antrenorul lui Sahtior sunt extrem de dure, Il Luce fiind injurat si insultat.

"E o reactie singulara cea a lui Lucescu. Eventualele greseli de arbitraj nu au influentat jocul si scorul. «Mercenar» a fost spus la plural si cu ghilimele. «Oferta voluntara» ar fi fost termenul corect."

Nicolae Badea, presedintele Consiliului de Administratie