Pe 12 octombrie la ICR va va avea loc lansarea romanului mamabena.com, in prezenta autoarei. Participa Mircea Mihaies si Razvan Petrescu. Invitat special este actorul Radu Beligan, tatal autoarei, care va citi fragmente din roman.

Un excelent roman despre imigrantii romani. Cu o actiune plasata atat in Australia, cat si in lumea distrusa a satului romanesc, cartea se citeste pe nerasuflate, continand toate ingredientele unui bestseller de inalta tinuta literara: povesti de dragoste, tensiune, umor, satira, elemente de roman politist si o intriga alerta desfasurata pe mai multe planuri si paliere temporale.

Absolventa a sectiei de regie de film (promotia 1981) a Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I. L. Caragiale, Anamaria Beligan lucreaza ca scenarist si regizor, la Melbourne, si preda la Australian Film and Television School, Sydney. In 1988, infiinteaza, alaturi de partenerul ei, operatorul de film Valeriu Campan, compania independenta de productie Athanor.

Scrierile ei au aparut in diverse publicatii australiene (RePublica, Voices, Quadrant), romanesti (Arc, Orizont, Ramuri, Vatra, Familia, Literatorul) si electronice (Exquisite Corpse, Respiro, Lolocur), precum si in mai multe antologii australiene si romanesti.

In limba romana, a publicat trei volume, Inca un minut cu Monica Vitti (Polirom, 1998), Scrisori catre Monalisa (Polirom, 1999), Dragostea e un Trabant (Curtea Veche, 2003). Vizitati www.beligan.com .

Traducere de Anamaria Beligan si Dana Lovinescu