Mittal Steel Company N.V. ("Mittal Steel") a primit aprobarea finala pentru achizitia pachetului de 36,67% din actiunile companiei siderurgice Hunan Valin Steel Tube & Wire Company ("Hunan Valin"), din China. Valoarea totala a tranzactiei este de 338 de milioane de dolari.

Toate formalitatile necesare au fost indeplinite, iar acum tranzactia a fost finalizata. Transferul actiunilor urmeaza sa fie facut in urmatoarele zile.

Hunan Valin este unul dintre cei mai mari producatori de otel din China, cu o capacitate anuala de 8,5 milioane de tone. Compania este cotata la Shenzhen Stock Exchange.

"Aceasta este o tranzactie strategica pentru Mittal Steel. Ea reprezinta primul nostru pas in China, care are cel mai mare ritm de crestere pe piata otelului", a declarat Lakshmi N. Mittal, presedinte si director general al Mittal Steel.

„Ne asteptam sa incepem curand colaborarea noastra cu Hunan Valin si suntem increzatori ca putem ajuta compania sa isi imbunatateasca pozitia de piata, bazandu-ne pe cunostintele si experienta noastra in marketing, tehnologie si aprovizionarea cu materii prime".