Procurorul general al Romaniei, prim-adjunctul si adjunctul Parchetului General sunt singurii in masura sa filtreze plangerile penale formulate impotriva inaltilor demnitari si a magistratilor. Si asta gratie unui ordin intern, semnat chiar de procurorul general Ilie Botos.

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, este unul dintre beneficiarii procedurilor interne ale Parchetului General.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputatilor a depus, in 20 septembrie, la Parchet, o plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, in care il acuza de doua infractiuni de abuz in serviciu contra intereselor publice, cerand totodata trimiterea lui in judecata.

Deputatul PNL Dragos Ujeniuc, cel care a depus denuntul penal, a declarat, ieri, ca plangerea in cauza a fost trimisa Directiei de urmarire penala doar dupa ce a trecut prin mana procurorului Ilie Botos. Ujeniuc a subliniat ca, in Codul Penal nu exista nici o prevedere care sa-i acorde procurorului general dreptul de a analiza o plangere inainte de a o trimite in lucru.

,De la procurorul de serviciu am aflat, insa, ca exista o procedura speciala cand vine vorba despre numite "marimi", persoane cu un anumit statut", a spus reprezentantul PNL, adaugand ca nu cunoaste motivul pentru care Botos a facut acest gest.

Procurorul Simona Frolu, purtator de cuvant al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, ne-a confirmat ca plangerea impotriva lui Adrian Nastase a ajuns la procurorul general, Ilie Botos, "conform procedurilor interne".