Nemultumiti de veniturile care le revin in urma curselor de Formula 1, cinci constructori reuniti intr-o asociatie a producatorilor ameninta ca din 2008, vor organiza o competitie paralela celei existente.

Asociatia, care este condusa de producatorii de masini Renault, BMW, Honda, Daimler-Chrysler si Toyota carora li s-au alaturat 7 din cele 10 echipe concurente, doreste sa obtina o parte mai mare din veniturile comerciale ale Formulei 1.

Cererea lor este justificata, spun ei, prin faptul ca echipele si constructorii sunt cei care organizeaza propriu-zis spectacolul. Intr-o intalnire care a avut loc miercuri la Monaco, "rebelii" au semnat un acord prin care se obliga sa nu renunte la cererile lor.

Grupul s-a intalnit pana acum de doua ori cu presedintele Federatiei Internationale de Automobilism, Max Mosley, intalniri pe care ambele parti le-au descris ca fiind "pozitive". Cu toate acestea, constructorii continua sa ameninte cu scindarea in 2008, atunci cand expira actuala intelegere dintre cele doua parti.

"Chiar daca grupul ramane deschis si este dispus sa continue discutiile cu detinatorul drepturilor comerciale, Bernie Ecclestone si cu FIA pentru viitorul intrecerii din 2007, incertitudinea curenta nu ne lasa alta posibilitate decat sa incepem pregatirile pentru noua competitie", se arata in comunicatul asociatiei, emis in urma intalnirii de la Monaco.