"Putini ma iubesc, dar multi ma sustin", a declarat ieri presedintele Traian Basescu la intoarcerea din vizita oficiala din Turcia, unde a participat la Forumul oamenilor de afaceri din Istanbul. Afirmatiile presedintelui vin ca un raspuns la declaratiile liderului PNL Bucuresti, Ludovic Orban, conform carora liberalii nu-l mai iubesc pe Basescu, dar il sustin.

"Da-i, Doamne, mintea romanului cea de pe urma!", si-a continuat Basescu discursul retoric, referindu-se la faptul ca deputatul liberal Cornel Stirbet si liderul grupului PNL din Camera Deputatilor, Crin Antonescu, au sustinut ca alegerile anticipate reprezinta o solutie, in cazul in care coalitia nu va reusi debarcarea lui Adrian Nastase de la sefia Camerei.

"Fiecare poate sa creada ce vrea. Eu tocmai am venit din Turcia. Sa faca ce vor", a incheiat seful statului. Majoritatea afirmatiilor presedintelui au fost legate de discutiile iscate miercuri pe tema relatiilor dintre democrati si liberali, in cadrul unei dezbateri organizate de Fundatia "Horia Rusu".

Atunci liberalul Ludovic Orban a sustinut ca motivele neintelegerilor din interiorul Aliantei D.A. sunt dezbaterile despre anticipate, tema fuziunii, schimbarea pesedistilor din administratie si "comportamentul voluntar al presedintelui Traian Basescu fata de PD si Alianta".