"Conversatie cu Serafim" este proiectul cinematografic pe care cunoscutul regizor de teatru Silviu Purcarete il va prezenta luna viitoare la Festivalul International de Film de la Salonic.

Scenariul si regia ii apartin lui Purcarete, producator fiind Tudor Giurgiu prin Libra Film, pelicula anuntandu-se ca o coproductie internationala ce va fi prezentata la mai multe targuri de film in urmatoarele luni. "Conversatie cu Serafim" face parte, alaturi de alte 11 proiecte, din selectia finala a Balkan Fund, fondul de dezvoltare de scenarii al Festivalului de la Salonic.

Intre 19 si 21 noiembrie, scenaristii, regizorii si producatorii isi vor prezenta proiectele finaliste unui juriu international format din cinci membri. La capatul celor trei zile, juriul va acorda cate 10.000 de euro pentru patru proiecte, banii find destinati dezvoltarii scenariului.

Alaturi de proiectul lui Purcarete, in competitie se afla proiecte din Cipru, Turcia, Serbia-Muntenegru, Grecia, Slovenia, Bulgaria si Croatia.

Cea de-a 46-a editie a Festivalului International de Film de la Salonic se va desfasura in perioada 18-27 noiembrie. Potrivit site-ului acestui eveniment, la work-shop-ul Balkan Fund vor participa reprezentanti ai Centrului Cinematografiei din Franta, ai Institutului de Film Goethe din Germania si ai fondurilor World Film si Goteborg Film.