Incepand cu 2 octombrie, noul sef al Directiei Generale de Informatii a Apararii (DGIA) este generalul locotenent Sergiu Medar.

Acesta il inlocuieste din functie pe generalul locotenent Gheorghe Rotaru, care va fi avansat la gradul de general (patru stele) si va trece in rezerva.

Generalul Sergiu Medar este de sase ani sef al Directiei de Informatii Militare (J2) din Statul Major General, ramura externa a DGIA. El a fost anterior, timp de 7 ani, atasat militar al Romaniei la Washington.

In perioada crizei ostaticilor, DIM a furnizat informatii importante prin intermediul capabilitatilor HUMINT si SIGINT din teatrul de operatiuni din Irak, informatii extrem de pretioase pentru efortul de eliberare a celor trei jurnalisti.

VALIDARE. Numirea generalului Medar a fost aprobata de CSAT si avizata de primul ministru, intrucat functia de sef al DGIA are rangul de secretar de stat. Mandatul sefului serviciului militar de informatii este de patru ani. Generalul Gheorghe Rotaru ne-a declarat ca are o serie de oferte din domeniul privat pe care le evalueaza.