Banca Comerciala Romana (BCR) negociaza cu International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii a Bancii Mondiale, contractarea unui imprumut in valoare de 75 milioane EUR destinat extinderii finantarilor acordate persoanelor fizice si juridice din sectorul privat.

Imprumutul va contribui, totodata, la imbunatatirea structurii bilantiere a BCR, prin cresterea maturitatii resurselor in valuta atrase, ceea ce va reduce decalajele de maturitate dintre activele si pasivele in valuta.

Perioada de acordare a creditului este de 7 ani, cu o perioada de gratie de 2 ani. Dobanda este EURIBOR la 6 luni la care se adauga o marja ce este in concordanta cu nivelul actual de dobanda la care BCR se poate imprumuta de pe pietele internationale, care reflecta evolutia pozitiva a activitatii bancii din ultimul timp.

Aceasta noua tranzactie, preconizata a se finaliza in luna noiembrie a.c., se incadreaza in cursul normal al activitatii bancii si se desfasoara pe baze comerciale, la valoarea de piata si in conformitate cu legea aplicabila.

Este cel de-al doilea imprumut de acest fel contractat de BCR de la IFC, primul fiind obtinut la sfarsitul anului 2002 si avand o valoare de 75 milioane USD.

Finantarile acordate de BCR – IMM-uri si mari corporatii - companiilor vor contribui la imbunatatirea conditiilor de mediu, a eficientei si calitatii activitatilor acestora, in perspectiva aderarii la UE. In colaborare cu IFC, BCR a implementat un sistem de Management de Mediu care impune companiilor finantate de banca sa respecte standardele romanesti de mediu, sanatate si securitate a muncii.

BCR este cea mai importanta banca din Romania, gestionand active de peste 7 miliarde de EURO, cu o cota de piata de circa 26% din sistemul bancar romanesc. Numarul clientilor a crescut constant ajungand in prezent la circa 5 milioane, din care 90% sint clienti persoane fizice.

Banca are astazi 341 sucursale si agentii in intreaga tara, avind unitati in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. BCR pune la dispozitia clientilor servicii de Internet banking si e-commerce, emite 14 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM (aproape 1.000).

BCR se prezinta astazi ca cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si strainatate, prin subsidiare si sucursale bancare, cu o prezenta marcata prin societatile sale de profil, pe piata de capital, pe piata leasingului, pe cea a asigurarilor si in domeniul managementului activelor.