Prezent la Craiova la o reuniune a primarilor din principalele orase Balcanice, presedintele Traian Basescu a adus din nou in atentie, intr-o conferinta de presa, alegerile anticipate despre care considera ca reprezinta un moment ratat, cel putin in perioada urmatoare. O alta declaratie a sefului statului se refera la necesitatea schimbarii presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.

Traian Basescu considera ca anticipatele se inscriu in categoria momente ratate, s-a ratat momentul optim. Ar putea sa revina, nu stiu cand, dar in nici un caz intre raportul de tara din octombrie si raportul final din aprilie 2006 nu se poate pune problema intrarii intr-un regim de campanie pentru ca ce se pierde, daca eventual, se pierde ceva in acest interval, este ireversibil.

Raportul din aprilie pune recomandarea aplicarii sau nu a clauzei de salvgardare.

Pe de alta parte, Traian Basescu declara ca actiunea majoritatii de a schimba sefii celor doua camere parlamentare este absolut necesara. Mai mult, pentru deblocarea acestei situatii, seful statului a anuntat ca reia consultarile cu partidele marti dupa-amiaza.

Referitor la actiunile PSD-ului din ultima perioada, Traian Basescu a declarat "va asigur si sunt documente in aceste sens, ca PSD defasoara o teribila campanie pentru un esec in intentia guvernului de a materializa dreptul nostru de a intra in Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

Prin interventii, prin scrisori au o adevarata campanie la Bruxelles pentru a bloca accesul Romaniei la 1 ianuarie 2007 pentru ca interesul lor este sa aiba motivatii sa atace guvernul si nu ii intereseaza interesul celor 22 de milioane de romani".