Ma numesc Paraschivoiu Florica, pensionara, domiciliata in Constanta, str. Baba Novac nr. 30. Apelez la dumneavoastra, in momente de disperare maxima, deoarece institutiile statului in teritoriu, respectiv Primaria si Prefectura Constanta, nu-si fac, si in cazul meu, datoria.

in fapt, in baza Legii 10/2001, privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 si 22 decembrie 1989, am depus o notificare la Primaria Constanta, cu nr. de inregistrare 130745 din 01.01.2001, in vederea restituirii in natura a imobilului constituind in teren situat in fostul cartier Anadalchioi, pe strada Baba Novac din Constanta.

Imobilul care face obiectul notificarii consta in cota parte de 1/5 din terenul in suprafata de 8 ha, care mi se cuvine de drept.

imi justific dreptul de proprietate asupra terenului in discutie prin calitatea mea de mostenitor al parintilor mei, Stroe Florea si Stroe Stana, ambii decedati.

Dovedesc dreptul de proprietate al parintilor mei asupra terenului in discutie cu urmatoarele acte:

- Copie emisa de catre Arhivele Nationale din Situatia insamintarilor si ogoarelor pina la data de 27 nov. 1948i, din 27 nov.;

- Copie emisa de catre Arhivele Nationale din Tabloul B de locuitori din com. Constanta si ramasi buni admisi la improprietarirei din 1921 si 1931;

- Actul de vinzare i cumparare incheiat intre Cristescu Ion si Stana Stroe Florea, prin care aceasta din urma dobindeste dreptul de proprietate asupra unui teren de 1 ha, pe mereaua Anadalchioiului.

Mentionez ca terenul poate fi restituit in natura, deoarece la ora actuala este liber.

Terenul a fost trecut in mod abuziv in proprietatea statului in anul 1948 prin colectivizare.

De patru ani, Primaria Constanta, prin primarul Radu Mazare, prin directorul Primariei Racu Constantin si sefa Departamentului Patrimoniu, Ene Alina-Ramona, imi blocheaza dreptul de a intra in posesia terenului pe care am titlu de proprietate, si care mi-a fost retrocedat prin hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila

nr. 3004 din 2004, emisa de Judecatoria Constanta in sedinta publica din 06.07.2004.

Mai mult, sus numitii l-au impiedicat si pe executorul judecatoresc sa-si faca datoria. In loc sa-i ajute pe cetateni in rezolvarea problemelor, responsabilii Primariei Constanta, amintiti mai sus, ma poarta de un an de zile pe drumuri si nu pot intra, conform legii si normelor europene, in posesia unui drept al meu.

Sunt batrina si bolnava, nu mai am puteri sa mai alerg pe la diverse institutii, ma ajuta in demersul meu copiii si nepotii, uimiti si ei de abuzul grosolan la care sunt supusa.

Acesta este ultimul meu strigat catre dumneavoastra: Ajutati-ma ca dreptatea fiecaruia si dreptatea tuturor sa se instaureze si in Rominia.

Cer doar ca legea sa fie respectata, ca eu sa pot intra in posesia terenului ce-mi apartine din mosi stramosi si sa pot, la rindul meu, sa-l las copiilor si nepotilor mei.

Cu speranta sincera ca veti interveni pentru ca hotarirea judecatoreasca de care am amintit sa fie pusa urgent in aplicare, imi cer iertare ca v-am rapit din timp si va doresc sanatate deplina si multe impliniri profesionale.

Va multumesc calduros,

Paraschivoiu Florica.

0241-63.17.11

Constanta,28.09.2005