Steaua, Dinamo si Rapid nu se afla in postura de favorite la tragerea la sorti pentru grupele Cupei UEFA ce va avea loc pe 4 octombrie, la Nyon. Dintre echipele romanesti, cea mai bine pozitionata este campioana Steaua, care, cu un coeficient de 20.101, ocupa primul loc in urna a patra valorica.

„Cainii" (12.101 p.) si „feroviarii" (8.101 p.) sunt considerati outsideri, doar israelienii de la Maccabi Petah-Tikva si norvegienii de la Tromso IL fiind mai slab plasati. In aceste conditii, probabilitatea de a evita adversarii puternici, ca de exemplu AS Roma, AS Monaco, FC Sevilla, RC Lens sau Sampdoria Genova, este foarte mica.

Cu toate acestea, in cazul in care Zeita Fortuna ne va ocroti, putem pica si cu adversari mai accesibili, cum ar fi Lokomotiv Moscova, Besiktas, PAOK Salonic, Slavia Praga sau Heerenveen.

Cum cluburile din aceeasi tara nu vor face parte din aceesi grupa la tragerea la sorti, formatiile noastre nu se pot intalni decat in situatia in care ar accede in faza urmatoare a Cupei UEFA, „16-imile" de finala.

Regulamentul este acelasi ca si anul trecut, grupele vor contine cate cinci echipe, iar primele trei se califica mai departe.

O grupa foarte buna pentru Steaua ar putea fi formata din AZ Alkmaar (Olanda), PAOK Salonic (Grecia), Dnepr Dnepropetrovsk (Ucraina) si Maccabi Pertah-Tikva (Israel), iar una de „foc" – din AS Roma (Italia), FC Sevilla (Spania), Olympique Marseille (Franta) si Vitoria Guimaraes (Portugalia).

Pentru Dinamo si Rapid, o varianta de grupa mai buna ar fi Besiktas (Turcia), Slavia Praga (Cehia), Heerenveen (Olanda) si Levski Sofia (Bulgaria), iar una din care greu se poate iesi cu capul sus este AS Monaco (Franta), Espanyol Barcelona (Spania), Sahtior Donetk (Ucraina) si Zenit Sankt Petersburg (Rusia).

La casele de pariuri, principala favorita este AS Roma, fiind urmata de TSKA Moscova (detinatoarea trofeului), AS Monaco, Middlesbrough si Sampdoria Genova.