Compania Nationala Posta Romana (CNPR) a realizat un profit brut de aproximativ cinci milioane de euro in primele 6 luni ale anului, in crestere cu 65 la suta fata de perioada similara din 2004, a declarat Dan Mihai Toader, presedintele Postei Romane.

El a mai spus ca anul acesta au fost lansate noi servicii in domeniul financiar-bancar, fiind incheiate doua parteneriate cu Raiffeisen Banca pentru Locuinte si cu Omniasig.

Primul contract prevede distribuirea prin oficiile postale a produsului de economisire-creditare in sistem colectiv pentru domeniu locativ, iar cel de-al doilea, cu Omniasig, urmareste vanzarea a doua tipuri de produse - asigurarea locuintelor persoanelor fizice (Minigarant) si asigurarea obligatorie de raspundere civila auto (RCA).

„Cu Raiffeisen Bank colaboram si in vederea incasarii facturilor Connex si Distrigaz Sud", a precizat Toader. Presedintele Postei crede ca extinderea serviciilor de intermediere a operatiunilor bancare prin intermediul oficiilor postale din intreaga tara este unul dintre cele mai importante obiective.

„Posta Romana isi doreste incheierea de parteneriate care sa asigure un anumit volum de tranzactii si chiar investitii in instruirea personalului, ca si realizarea unui soft unic in unitatile postale care vor fi specializate pentru activitatea financiar-bancara", a precizat directorul general al CNPR.

In prezent, Posta se afla intr-o serie de negocieri pentru realizarea de parteneriate, care vizeaza acordarea de credite si incasarea ratelor prin intermediul oficiilor postale.