Ploaia torentiala care s-a abatut, duminica, in Capitala, a paralizat, din nou, orasul iar cele mai afectate cartiere sunt Giulesti si Crangasi. Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate pe majoritatea bulevardelor, iar mai multe semafoare s-au defectat din cauza ploii.

Ploaia de duminica a dat din nou batai de cap autoritatilor bucurestene. Mai multe cartiere au fost inundate, soselele si strazile au devenit pentru cateva ore adevarate rauri. In mai multe zone traficul a fost blocat.

Dupa citeva ore de ploaie torentiala mai multe cartiere din Bucuresti au fost inundate. Bulevardul Tineretului, Bulevardul Metalurgiei, Bulervardul 1 Decembrie, cartierul Giulesti sunt doar citeva din zonele care duminica seara au dat de furca autoritatilor locale. Stazile au fost impracticabile, iar traficul s-a blocat complet in aceste zone.

Autoritatile spun ca de astfel de situatii nu vom scapa foarte curind. Sistemul de canalizare va putea sa fie refacut abia in 15 ani. Sistemul de canalizare al capitalei este dimensionat pentru un debit de 25l-mp in timp ce ploile torentiale au creat un debit de peste 100l/mp.

Localitatile invecinate Bucurestiului au fost si ele inundate. Apa a inceput sa faca ravagii in jurul Capitalei, dupa doar 30 de minute de ploaie. In Giulesti-Sarbi, din cauza inundatiilor 230 de oameni risca sa fie evacuati.

In tot acest timp, reprezentantii primariei si ai societatii Apa Nova paseaza vina de la unii la altii pentru dezastrul din casele oamenilor.