Ploaia care a cazut ieri peste Bucuresti a fost un adversar mult prea greu pentru gazonul din Ghencea, meciul fiind amanat pentru azi. Steaua - FCM Bacau trebuia sa reprezinte un moment de sarbatoare pentru gazde, proaspat intrate in grupele Cupei UEFA.

Picatura cu picatura insa sansele ca acest meci sa se dispute s-au irosit, baltile acoperind treptat iarba de pe stadionul Stelei. La ora 19:00 organizatorii au dat la o parte prelata care acoperea terenul si totul parea ca se rezolva, in conditiile in care si ploaia dadea semne "de oboseala".

Au urmat insa cateva rafale care au transformat arena intr-un adevarat bazin. Hamutovski a fost cel mai curajos dintre stelisti si a iesit sa vada cu ochii lui daca se poate juca sau nu. Dupa doar doua minute de stat in ploaie, portarul din Belarus a intrat repede la vestiare, convins ca partida va fi amanata.

Jocul de-a Sisif

O data cu apropierea orei de disputare a meciului, gazdele au suplimentat numarul de persoane care incercau sa scoata apa de pe teren. S-a dovedit a fi un efort sisific, ploaia zadarnicind eforturile celor 20 de oameni implicati in aceasta actiune.

La ora 20:00 vine si prima informatie oficiala: meciul se amana cu o ora, iar daca vremea va continua sa fie nefavorabila, cu o zi.

Lucru care s-a si intamplat, in jurul orei 20:30 crainicul stadionului multumindu-le celor aproximativ 500 de suporteri care au infruntat apele pentru devotamentul lor si invitandu-i totodata sa fie in tribune astazi, in cazul in care ploaia va inceta, bineinteles.

Ora disputarii va fi stabilita astazi in cadrul unui Comitet de Urgenta al Ligii Profesioniste de Fotbal. Ultimul cuvant il va avea insa tot ploaia.

Alte amanari in Ghencea

l Etapa a IX-a, sezonul 2003-2004. Steaua - FC Oradea: 19 octombrie 2003 - din cauza ploii meciul a fost amanat si s-a jucat pe 3 decembrie 2003

l Optimile Cupei UEFA, 2004-2005. Steaua - Villarreal: 10 martie 2005 - din cauza caderilor abundente de zapada, meciul a fost amanat si s-a jucat pe 16 martie 2005.

Chivorchian, nemultumit de organizarea de pe Ghencea

Presedintele bacauan Gheorghe Chivorchian s-a declarat nemultumit de faptul ca oficialii de la Steaua n-au luat toate masurile pentru a se putea juca meciul.

"Noi suntem o echipa mica, dar in sezonul trecut la un meci cu Rapid am adus 200 de oameni care au muncit incontinuu de la ora 8:00, iar partida s-a putut disputa", a spus Chivorchian, care a opinat totusi ca decizia de a se amana jocul a fost buna. "Noi am venit sa jucam, nu sa ne plimbam prin noroi", a incheiat oficialul moldovean. (Catalin ANTON)

Gigi Becali: "Gazonul nu este treaba mea! Este a angajatilor!"

Patronul stelist Gigi Becali a declarat ieri in jurul orei 18:00 ca nu il intereseaza daca terenul era practicabil sau nu pentru meciul de aseara cu FCM Bacau. " Nu este treaba mea starea gazonului. Am o gramada de angajati care sunt platiti sa se ocupe de acest lucru", ne-a spus conducatorul din Ghencea.

Latifundiarul din Pipera nu s-a deplasat aseara la stadion, presimtind ca partida nu se va disputa.