Dinamo s-a chinuit sa invinga ieri, in deplasare, formatia Gloria Bistrita. Elevii lui Ioan Andone n-au aratat nimic in prima repriza, terminata in avantaj de gazde. Dupa pauza, „ros-albii" au apasat un pic pe accelerator si au marcat doua goluri.

Pe final, oaspetii au tremurat serios pentru victorie, deoarece gazdele, desi aflate in inferioritate numerica, au ratat doua ocazii mari, prin Negrean si Arman Karamian. Succesul oaspetilor a fost influentat si de cateva decizii ciudate ale centralului Sorin Corpodean, un arbitru catalogat ca fiind „trup si suflet" pentru Dinamo.

> Jucatorii dinamovisti au purtat la incalzire tricouri de culoare neagra, inscriptionate cu numarul 11, pentru a cinsti memoria fostului capitan Catalin Haldan, de la decesul caruia se vor implini cinci ani pe 5 octombrie. De altfel, si suporterii bucuresteni care au facut deplasarea la Bistrita au purtat tricouri de culoare neagra.

Fanii au afisat si un banner cu mesajul: „De sus un inger ne zambeste - Catalin Haldan". Florentin Petre i-a dedicat victoria fostului capitan.

> Desi n-a fost un meci foarte aprig, trei jucatori au fost schimbati din cauza unor accidentari. Astfel, dinamovistii Margaritescu si Moti, plus bistriteanul Tarnaveanu, au fost inlocuiti din pricina unor lovituri. Pe final, Florin Bratu si Lucian Goian au acuzat accidentari, dar au ramas pe teren, fiindca antrenorul Ioan Andone efectuase cele trei modificari permise de regulament.

> Bistritenii au cerut vehement doua lovituri de pedeapsa in prima repriza, dar arbitrul Sorin Corpodean n-a dictat nimic. In repriza secunda, si oaspetii au cerut un penalty, dupa un duel intre Claudiu Sarmasan si Florentin Petre. Corpodean a indicat lovitura libera de la marginea careului, dar l-a eliminat pe bistritean.

> Calin Tarnaveanu a fost marea surpriza a echipei lui Ioan Ovidiu Sabau. Atacantul in varsta de 21 de ani le-a facut viata grea fundasilor dinamovisti. In minutul 35, jucatorul transferat de la divizionara C ASA Targu-Mures a sutat senzational de la 30 de metri, iar Gaev a respins cu dificultate.

Cornerul ce a urmat s-a incheiat cu executia aceluiasi Tarnaveanu, care a reusit astfel primul gol in Divizia A.

VIITOR

„Ando" ia in calcul retragerea

Contractul lui Ioan Andone expira la sfarsitul sezonului, iar conducerea da semne ca vrea sa-l pastreze in cotinuare pe „Ando", dupa ce, acum o luna, scaunul sau se clatina serios. „S-ar putea sa fie suficienti trei ani la Dinamo. Ma mai gandesc daca voi accepta propunerea de prelungire", a declarat recent „Ando".

Venit la Dinamo in vara anului 2003, „Falcosul" a castigat un titlu si trei Cupe ale Romaniei pentru „cainii rosii".

„Mi-as dori sa stau la Dinamo macar atata vreme cat am stat ca jucator, adica sase ani", declara Andone in momentul instalarii