KD Group a fost infiintat in 1994, cand a fost creata si societatea de administrare de fonduri Kmecka druzba, Slovenia.

La inceput, grupul a avut in administrare active in valoare de 200 milioane EURO, pentru ca in prezent KD Group sa administreze active in valoare de peste 857 milioane EURO, in tari precum Slovenia, Bulgaria, Croatia, Serbia, Muntenegru, Bosnia, Romania.

Continuand dezvoltarea activitatii incepute, Kmecka druzba si-a schimbat numele in KD Investments, deoarece este o companie de administrare de fonduri de investitii.

KD Investments reprezinta acum 70% din KD Group si cuprinde intreaga activitate de administrare a fondurilor de investitii in Slovenia. Un program similar este aplicat in infiintarea companiilor de administrare din Luxemburg, Slovacia, Polonia, Rusia, Ucraina.

KD Group este in prezent unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Slovenia si din Europa de Est. KD Group ofera, atat persoanelor fizice, cat si juridice, o paleta larga de posibilitati investitionale in functie de obiectivele si nevoile lor de investitii.

Divizia de investitii a grupului financiar KD Group reprezinta una dintre activitatile cele mai de succes din cadrul KD Group. KD Group administreaza cu succes sapte fonduri deschise de investitii: Galileo, Rastko, KD Bonds, Victoria, Orbis, Avala, KD Pelikan.

La sfarsitul lunii decembrie 2004, fondurile deschise de investitii Galileo, Rastko si KD Bond, detineau active in suma totala de peste 400 milioane EUR reprezentand peste 48% din piata slovena a fondurilor deschise de investitii.

Demarata in anul 1994, activitatea de investitii s-a dezvoltat continuu, in prezent activele administrate fiind in valoare de peste 760 milioane EUR.

In aprilie 2003, detinatorii de actiuni KD Group au decis sa extinda operatiunile diviziei de investitii, administrare de fonduri deschise, in Romania.

SAI KD Investments Romania a fost infiintata la data de 26 ianuarie 2004 si inregistrata la Registrul Comertului Bucuresti cu nr. J40/890/26.01.2004, SAI KD Investments Romania este autorizata de CNVM - Comisia Nationala de Valori Mobiliare ca societate de administrare a investitiilor prin decizia CNVM nr. 1309 / 11.03.2004 si este inregistrata in Registrul CNVM cu nr. 0011.

Strategia de dezvoltare

Scopul cel mai important pe termen lung al grupului financiar KD Group si al SAI KD Investments Romania este dezvoltarea si consolidarea domeniului principal de activitate, administrarea fondurilor deschise de investitii, cu ajutorul celor mai inovatoare abordari si prin cresterea gradului de satisfactie a investitorului.

Incepand cu anul 2006, KD Investments are ca proiecte lansarea unei societati de asigurari de viata - KD Life, a unei societati de brokeraj - KD Capital Management, precum si a unei banci.

Obiective

-consolidarea reputatiei grupului financiar KD Group in Romania, prin dezvoltarea activitatilor societatii SAI KD Investments Romania;

- informarea publicului despre activitatea fondurilor deschise de investitii administrate intr-o maniera organizata si transparenta;

-extinderea permanenta a numarului investitorilor in fonduri deschise si a valorii activelor administrate;

-cresterea constanta a cotei de piata a fondurilor deschise administrate si dezvoltarea avantajului competitiv pe piata fondurilor deschise de investitii;

-improspatarea permanenta a culturii societatii noastre caracterizata prin deschidere, transparenta, incredere si responsabilitate.

2005 - an caracterizat de crestere

KD Investments Romania are planuri substantiale de crestere pentru acest an, concretizate inclusiv prin deschiderea Punctului Financiar si prin lansarea unui nou fond bazat pe obligatiuni - KD Optimus. Valoarea activelor aflate in administrare este estimata sa atinga doua milioane EUR, iar numarul de investitori sa depaseasca 1.000.

Materialul face parte din Saptamana Fondurilor de Investitii pe BaniiNostri.ro. Click aici pentru detalii despre primul eveniment financiar virtual din Romania.

Cum devii investitor la un fond de investitii - astazi, KD Maximus

Cum pot cumpara unitati de fond?

Acte necesare

Pentru investitorii romani, atat persoanele juridice cat si cele fizice, necesarul de acte este acelasi:

- Copie dupa buletinul de identitate,

- Cont curent deschis la orice banca din Romania,

- Imputernicire (daca investitorul doreste sa aiba un reprezentant legal in cererea de subscriere).

Pentru persoanele nerezidente necesarul de acte este:

- Copie pasaport,

- Imputernicire,

- Cont deschis la orice banca din Romania.

Procedura de subscriere pentru investitorii romani

1.Se completeaza si se semneaza o cerere de adeziune-subscriere;

2.Se deschide un cont curent, in lei, la orice banca din Romania;

3.Se va face transferul din contul investitorului, a minimum o unitate de fond, in contul bancar al Fondului deschis de investitii KD Maximus, RO29BACX0000000031718310 la HVB Bank, Charles de Gaulle nr 15, sector 1, Bucuresti;

4. Plata unitatilor de fond se poate face numai in lei prin ordin de plata. Evidentierea operatiunii de subscriere in contul investitorului se face la data intrarii in contul Fondului a sumei investite, iar numarul de unitati de fond achizitionate se va calcula in functie de aceasta data.

5. Pretul de emisiune la care va achizitiona unitati de fond este valabil la data intrarii banilor in contul Fondului.

6. Nu exista comision de subscriere si de retragere.

Modalitati de subscriere pentru investitorii straini

In cazul in care investitorul strain se afla in Romania, procedura de subscriere este aceasi cu cea pentru investitorii romani.

- In cazul in care investitorul nu are posibilitatea de a se deplasa in Romania, subscrierea se va face prin posta astfel:

- Vor primi prin posta cererea de subscriere care trebuie completata si semnata.

- Daca investitorul nu are cont bancar deschis in Romania, va primi prin mail procura speciala prin care imputerniceste un angajat al SAI sa le deschida conturi curente in ROL si EUR la Raiffeisen Bank Romania, sa semneze o conventie de transmisie fax cu banca si sa depuna cererea de adeziune-subscriere in numele investitorului strain la FDI KD Maximus.

Imputernicirea trebuie completata, semnata si legalizata apoi trimisa prin posta impreuna cu restul actelor.

- Vor legaliza imputernicirea impreuna cu 2 copii dupa pasaport. Le vor trimite prin posta impreuna cu cererea de subscriere completata si semnata la SAI KD Investments Romania SA.

- Dupa deschiderea conturilor la Raiffeisen si depunerea cererii la fond vor primi prin posta actele si un exemplar din cererea de subscriere, fisa de investitor si raportul de la banca.

Cum pot rascumpara unitatile de fond?

Investitorii au dreptul de a rascumpara oricand unitatile de fond detinute. Rascumpararea unui numar de unitati de fond din cele detinute de catre un investitor al fondului nu duce la pierderea acestei calitati, atata timp cat detine cel putin o unitate de fond.

Acte necesare

Actele necesare pentru rascumpararea unitatilor de fond de persoanele fizice si juridice: - Cerere de rascumparare,

- Cont curent deschis la orice banca pentru transfer,

- Copie dupa actul de identitate sau pasaport pentru persoanele straine.

Procedura

Procedura pentru rascumpararea unitatilor de fond este simpla.

1. Titularul sau imputernicitul completeaza cererea de rascumparare in conformitate cu conditiile legale. Cererea de rascumparare, odata depusa/transmisa distribuitorului sau societatii de administrare, este irevocabila.

2. Pretul de rascumparare va fi platit in maximum 10 zile lucratoare de la data primirii respectivei cereri de rascumparare prin transfer bancar in contul bancar indicat de investitor.

3. SAI KD Investments Romania SA transmite investitorului extrasul de cont ca urmare a rascumpararii, care contine detaliat informatii privind numarul unitatilor de fond rascumparate, contravaloarea unitatilor de fond rascumparate si soldul final, comisioanele/spezele bancare si impozitul datorat si retinut.

Fondul recomanda membrilor sai sa-si pastreze sumele investite cel putin 36 luni pentru ca performantele sa ajunge la maturitate.

Un fond de investitii pe zi - astazi, KD Maximus

Ce este Fondul deschis de investitii KD Maximus?

In data de 15 iulie 2004, compania SAI KD Investments Romania S.A. a lansat fondul mutual KD Maximus. Acesta este un fond deschis de investitii, cu o politica de investitii echilibrata si un portofoliu diversificat. KD Maximus reprezinta participarea investitorilor, atat persoane fizice cat si juridice, cu diferite sume prin cumpararea de unitati de fond.

Fondul Deschis de Investitii KD Maximus este autorizat de CNVM prin decizia nr. 2514 / 01.06.2004 si este inscris in Registrul CNVM cu nr. 0017. SAI KD Investments Romania.

Obiectivul principal al Fondului deschis de investitii KD Maximus este plasarea resurselor financiare atrase pe piata financiara, preponderent in instrumente financiare, pe principiul diversificarii riscului si al administrarii prudentiale in vederea obtinerii unei rentabilitati superioare a investitiilor.

Fondul deschis de investitii KD Maximus ofera investitorilor posibilitatea de a beneficia de administrarea profesionista, transparenta, a resurselor financiare constituite intr-un portofoliu diversificat de instrumente financiare.

Investitorul alege in cunostiinta de cauza si apreciaza ca atare profilul investitiei. Nu exista cerinte speciale referitoare la perioada de detinere a unei investitii in Fondul deschis de investitii KD Maximus.

Valoarea unitatilor de fond se caracterizeaza printr-un grad ridicat de lichiditate. Este recomandabil sa se faca investitii pe perioade de timp mai lungi. Practica la nivel mondial se recomanda ca investitiile pe termen mediu sa dureze intre 3 si 5 ani, in timp ce investitiile pe termen lung sa dureze intre 5 si 10 ani.

Comisioane 0 la subscriere si rascumparare

Pentru investitiile in Fondul deschis de investitii KD Maximus nu se percep comisioane, nici la subscriere, nici la rascumparare. Prin contractul de administrare, comisionul de administrare este stabilit la maximum 1% aplicat la valoarea medie a activului total administrat in luna respectiva.

Date despre KD Maximus

Majoritatea activelor sale sunt investite in valori mobiliare listate la bursa de valori si in instrumente ale pietei financiare. Proportia de actiuni din structura investitiilor a crescut treptat la 40% pana la sfarsitul anului. Alte tipuri de investitii includ obligatiuni de trezorerie, depozite bancare si altele.

La sfarsitul lunii decembrie 2004, volumul activelor in administrare se ridica la 7,28 miliarde ROL, reflectand o crestere de 255% dupa primele sase luni de activitate. Numarul de unitati de fond in circulatie a crescut cu 233%, de la 28.579 la 66.655 unitati. Valoarea nominala medie pe unitate a crescut cu 9,2%, la 109.243 ROL.

La sfarsitul anului trecut erau 174 investitori activi, iar la sfarsitul lunii aprilie 2005 numarul lor crescuse la 251. Tot la sfarsitul lunii aprilie, valoarea activelor administrate a crescut la peste 22,7 miliarde ROL, respective 186.914 unitati, valoarea unitatii de fond crescand cu 36,4%.

KD Maximus a incheiat primele sapte luni ale anului 2005 cu o crestere de 17%, fiind clasat primul ca randament intre fondurile deschise de investitii din Romania la acea data, pe baza rezultatelor date publicitatii.

Contul Fondului deschis de investitii KD Maximus este RO29 BACX 0000 0000 3171 8310 ROL, deschis la HVB BANK Romania S.A., Charles de Gaulle nr. 15, sect. 1, Bucuresti.

De ce sa investiti in KD Maximus?

Fondul deschis de investitii KD Maximus va poate oferi un beneficiu mai mare comparativ cu alte instrumente financiare precum depozitele, economiile in Euro, dar acest beneficiu este direct proportional cu riscul investitiei.

Avantajele Fondului deschis de investitii KD Maximus:

- Profesionalism in administrarea investitiilor,

- Transparenta si usoara evidenta a contului investitorului,

- Diversificarea portofoliului de investitii personale,

- Activitatea Societatii de Administrare a Investitiilor KD Investments Romania S.A. si a Fondului deschis de investitii KD Maximus este in concordanta cu legile romane in vigoare,

- Beneficii mai mari de regula comparativ cu alte instrumente financiare,

- Grad ridicat de lichiditate.

- Lipsa comisioanelor de subscriere si rascumparare

Unde sunt publicate la ora actuala informatii cu privire la Fond deschis de investitii KD Maximus

- cotidianele Bursa si Ziarul Financiar

- afisate la sediul SAI KD Investment Romania S.A.

- afisate la sediul HVB Bank Romania, depozitarul Fondului

- pe site-ul web al companiei: www.kd-group.ro

- pe site-ul www.baniinostri.ro

Consultanta financiara gratuita, la Punctul Financiar KD Investments

Societatea de administrare a investitiilor KD Investments a lansat la Bucuresti, in data de 14 iulie 2005, un Punct Financiar, ceea ce reprezinta un nou concept pe piata locala.

Deschiderea Punctului Financiar a coincis cu aniversarea fondului KD Maximus, care a celebrat un an de prezenta pe piata romaneasca.

Ce sunt Punctele Financiare?

Punctele Financiare sunt unitati financiare de distributie, unde se ofera toate serviciile financiare, mai putin cele bancare.

Aceste unitati financiare de distributie au fost create pentru a aduce serviciile financiare la indemana tuturor potentialilor investitori si de a facilita contactul personal cu profesionisti cu experienta, pentru a ajuta investitorii sa aleaga o strategie pentru realizarea obiectivelor si a planurilor lor.

Ce servicii ofera?

Punctul Financiar ofera informatii solide despre managementul activelor, precum si o gama completa de servicii profesioniste de investitii pentru investitorii KD Investments Romania, companie fondata de holding-ul sloven KD Group.

Sediul Secundar, numit "Punctul Financiar", este o locatie financiara care ofera servicii financiare nebancare.

Situat in Soseaua Stefan cel Mare din Bucuresti, Punctul Financiar ofera consultanta financiara oricarui investitor din Romania, actual sau potential, indiferent ca este vorba de persoane fizice sau juridice.

La Sediul Secundar, expertii KD familiarizeaza clientii cu diferitele optiuni care se potrivesc cel mai bine asteptarilor si nevoilor acestora.

In acest moment, primul Sediu Secundar din Bucuresti al KD Investments ofera:

- informatii despre fonduri si avantajele investirii in fonduri de investitii

- informatii, consiliere si acces la fondul mutual KD Maximus

Pe masura ce alte produse si servicii ale KD Group (brokeraj, asigurari de viata) vor fi disponibile pe piata romaneasca, Sediul Secundar le va include in oferta sa.

Punctul Financiar va oferi fonduri de investitii, servicii de brokeraj pe piata de capital si asigurari de viata. Toate aceste servicii vor fi disponibile pentru clienti, in acelasi loc.

Obiectivul Punctului Financiar este sa asigure aceste servicii financiare fiecarui potential investitor si astfel sa permita contactul cu profesionisti KD Investments, care sa isi sprijine clientii in alegerea unei strategii prin care sa isi indeplineasca obiectivele.

Expertii de la KD Investments isi vor informa clientii asupra diverselor optiuni care sunt adaptate in mod optim pentru a corespunde necesitatilor si asteptarilor acestora.

Punctele Financiare se adreseaza tuturor celor care apreciaza o abordare discreta si profesionista din partea consultantilor si o larga varietate de produse si servicii din care sa poata alege.

Ideea de a deschide Puncte Financiare este originala si apartine holding-ului sloven KD Group, care a concretizat ideea de imbunatatire a gamei sale de servicii prin deschiderea Punctelor Financiare in Slovenia, Croatia, Bulgaria si Romania.

In prezent, exista 19 Puncte Financiare in Slovenia, sase in Croatia, unul in Bulgaria si unul in Romania A– tara cel mai recent integrata in reteaua de Sedii Secundare.

Adresa Sediului Secundar, Punct Financiar al KD Group Romania este:

Sos. Stefan Cel Mare, nr. 33, bloc 30, sector 2

Bucuresti

Romania

Telefon: + 40 21 210 5261