Presedintele Traian Basescu a comentat ieri declaratiile liderului PSD Adrian Nastase, care l-a comparat cu Mussolini, afirmand ca, spre deosebire de Mussolini, presedintele executiv al PSD ar fi pe „lista coruptilor".

Traian Basescu a declarat: „N-am aflat de domnul asta sa fie pe lista coruptilor (Mussolini), dar de Nastase am aflat".

Acuzat de coruptie de Basescu, Nastase zice ca de vina e un ziar central

Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, este de parere ca declaratia presedintelui Traian Basescu la adresa sa demonstreaza „cultura" lui, dar si faptul ca a fost indus in eroare de informatiile aparute in presa.

Nastase a declarat ca ii da dreptate presedintelui Basescu in ceea ce priveste prezenta sa pe o lista a coruptilor, dar, din pacate pentru acesta, lista nu apartine Justitiei sau serviciilor secrete, ci unui ziar central si nu este corecta. (M. S.)

"Am descoperit ca Traian Basescu are dreptate. Am citit si eu o lista a marilor corupti intr-un ziar central, apar cu o fotografie si se precizeaza ca sunt deputat si sunt cercetat impreuna cu alti trei colegi in scandalul stenogramelor. De fapt am fost chemat in calitate de martor la Parchet.

Este o actiune profund necinstita a ziarului respectiv si mi se pare grav ca presedintele se lasa intoxicat", a declarat presedintele Camerei Deputatilor. Nastase sustine ca pentru ca a publicat o minciuna, dar si pentru ca l-a indus in eroare pe Basescu, va da in judecata ziarul respectiv.

Liderul PSD a mai precizat ca, prentru ca are mai mult timp la dispozitie, a angajat o firma de avocatura si va da in judecata, de acum inainte, toate publicatiile care prezinta minciuni despre el.