In perioada 13-16 octombrie 2005 va fi organizata la Constanta cea de-a 15-a editie a Salonului International al Benzii Desenate din Romania.

Manifestare a iubitorilor celei de-a noua arte din Romania, la aceasta editie aniversara vor participa artisti reputati din Romania (Livia Rusz, Vali Ivan, Adrian Barbu, Radu Marian, Alexandru Ciubotariu), Franta (Hugues Labiano, Pascal Rabate, Yves Poinot), Belgia (Stephen Desberg, Jean Auquier), Italia (Pavesio Production), Maroc (Lamisse Khairat).

Expozitiile si standurile editurilor participante vor fi gazduite de Muzeul de Arta, Muzeul Marinei si Hotelul Ibis din Constanta.

Pasionatii de benzi desenate, amatorii de arta in general vor putea :

- sa viziteze gratuit expozitiile

- pot participa la mese rotunde si proiectii de filme artistice si de desene animate tematice

- vor putea sa cumpere la pret redus si cu dedicatia autorilor albume de benzi desenate in limba romana, italiana si franceza.

Editurile EGMONT, UNIVERS si HARDCOMICS vor lansa cele mai noi aparitii BD ale lor, iar POSTA ROMANA un plic special « salon BD ». Editura PAVESIO (Italia) va fi reprezentata. Un stand de BD prezentat de diferite edituri francofone va fi la dispozitia cititorilor si cumparatorilor.

Doua concursuri, unul de desen si unul de cunostiinte BD, dotate cu premii in valoare de peste 1000 Euro sunt deschise tuturor amatorilor de BD.

Manifestarea este organizata de Asociatia Bedefililor din Romania, Alianta Franceza din Constanta, Muzeul de Arta din Constanta, Delegatia Generala a Aliantei franceze din Paris in Romania, Ambasada Frantei la Bucuresti, Delegatia Valonia Bruxelles in Romania, in colaborare cu TV5, Posta Romana, Centrul belgian de banda desenata, Festivalul international de banda desenta din Angouleme si Centrul Cultural Francez din Timisoara.