Firma indiana Mahindra&Mahindra care de saptamana trecuta a inceput negocierile cu Autoritatea pentru Valorificarea Arhivelor Statului (AVAS) pentru preluarea Uzinei de tractoare de la Brasov vrea sa disponibilizeze o parte dintre cei 3.300 de angajati.

Anuntul a fost facut in cursul serii de luni, 3 octombrie, la Brasov, de vicepresedintele AVAS, Gyerko Laszlo, care s-a intalnit cu conducerea si sindicatele SC Tractorul UTB. "Negocierile cu firma indiana abia au inceput. O sa ma intalnesc cu reprezentantii companiei.

Ne-au informat ca ei vor sa faca disponibilizari, dar deocamdata nu au precizat numarul de oameni care vor parasi uzina", a declarat vicepresedintele AVAS.

Referitor la posibilele concedieri ce urmeaza a fi facute la Tractorul, sindicalistii spun ca vor fi de acord cu concedierile, dar numai dupa ce vad planul de afaceri al viitorilor investitori

"Nu am discutat de a accepta sau nu accepta disponibilizari de personal. Miercuri, 5 octombrie, ne vom intalni cu reprezentantii de la Mahindra&Mahindra si vom vedea ce doresc de la noi. Vom negocia posturile, iar restructurarile le vom face in functie de posturi. Eu nu stiu acum de cati strungari, frezori, rectificatori sau alte meserii mai este nevoie dupa privatizarea uzinei.

Vrem sa vedem cifra de afaceri si apoi negociem", a declarat liderul de sindicat de la Tractorul, Gheorghe Apostu.

Statul va hotari in urmatoarele zile daca va acorda o noua subventie uzinei Tractorul. "Subventia se va stabili in functie de bugetul Ministerului Agriculturii si nu dupa nevoile uzinei Tractorul. Miercuri, 5 octombrie, in sedinta de Guvern se va stabili daca se va da sau nu subventie".

Sindicalistii de la Tractorul au cerut la sfarsitul lunii septembrie a.c. inca 150 de miliarde de lei de la Guvern dupa ce, in luna august au mai primit circa 100 de miliarde de lei.