Reteaua terorista Al-Qaida planuieste comiterea de atacuri teroriste in Turcia pe perioada Ramadanului, sarbatoare sfanta pentru lumea musulmana si care a inceput ieri in cea mai mare parte a teritoriului Orientului Mijlociu. Pentru realizarea planurilor sale, gruparea a pregatit, potrivit saptamanalului politic "Tempo", 50 de teroriste-sinucigase.

Pe de alta parte, in doua communicate separate, filiala irakiana a Al-Qaida a cerut sa-si intensifice atentatele impotriva fortelor americane si irakiene.

Facand referire la asa-numitul "comandant Al-Qaida in Turcia", un oarecare Omer ben Abulvedud, publicatia "Tempo" scrie ca insusi Ussama bin Laden, cel mai cautat terorist din lume, intentioneaza sa se deplaseze, de Ramadan, in Irak pentru "a conduce personal razboiul impotriva ocupantilor". Suna a scenariu de doi bani.

Dar face parte din razboiul mediatic lansat de aceasta grupare terorista. De aceea, nu tot ce se afirma trebuie sa fie si adevarat. Ca mijloc de inspaimantare, evocarea numelui lui bin Laden are efect garantat. In schimb, apelul filialei irakiene a Al-Qaida nu poate fi ignorat. In primul rand, sunt deja semne ca "se pune ceva la cale".

Nu atat pentru Ramadan, cat pentru a boicota referendumul constitutional din 15 octombrie. "Stiti foarte bine ca amerianii vor superviziona aceasta consultare, precum si operatiunea de numarare a voturilor", explica al doilea text. "Solutia este clara. Este jihadul - razboiul sfant - si lupta impotriva dusmanilor Celui de Sus".

Anterior, alt apel la inmultirea atacurilor fusese lansat pe Internet. Ramadanul este sarbatoare sacra, de reculegere si rugaciuni pentru musulmani.