In urma tragerii la sorti a grupelor Cupei UEFA s-a nascut un duel intre Franta si Romania. Trei dintre cele patru echipe din "Hexagon" calificate vor da piept cu Steaua, Dinamo si Rapid. Se va inregistra si o premiera mondiala prin confruntarea dintre Sahtior si Rapid, echipe antrenate de Mircea si Razvan Lucescu.

Ieri, la Nyon, in Elvetia, a avut loc tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA. Astfel, Steaua, care a facut parte din urna a patra valorica, se va lupta pentru accederea in "primavara europeana" cu Herta Berlin (Germania), RC Lens (Franta), Sampdoria (Italia) si Halmstad (Suedia) in Grupa C.

Dinamo, fiind repartizata la fel ca si Rapid, in cea de-a cincea urna, trebuia sa se astepte la adversari ceva mai puternici decat Steaua. "Cainii rosii" vor face parte din Grupa F, alaturi de TSKA Moscova (detinatoarea trofeului), Olympique Marseille, Heerenveen si Levski Sofia.

Rapidul va da piept in Grupa G cu Stuttgart, PAOK Salonic, Sahtior, echipa antrenata de Mircea Lucescu, si Rennes, formatie pregatita de Ladislau Boloni. Astfel, vom avea parte de o confruntare in premiera mondiala intre doi antrenori tata si fiu, cum este cazul lui Mircea si Razvan Lucescu.

Imediat dupa tragerea la sorti a grupelor Cupei UEFA, antrenorul Rapidului, Razvan Lucescu, a declarat: "Parerea mea este ca am picat intr-o grupa dificila pentru noi, dar, vreau sa subliniez asta, echilibrata. Sansele noastre, mari, mici, cum sunt, trebuie sa le valorificam la maximum.

Este o sansa unica pentru fiecare jucator al nostru, ei vor disputa meciuri interesante, pe care orice fotbalist si le doreste in cariera. Noi am demonstrat ca putem elimina orice adversar, dar trebuie sa aratam din nou ca suntem in stare de asa ceva. Nu e usor, repet, ramane sa demonstram pe teren ca n-am ajuns intamplator pana aici.

In privinta intalnirii cu tatal meu, ma abtin sa spun ceva acum, este o premiera mondiala, daca nu ma insel, dar voi comenta la momentul potrivit". Razvan si Mircea Lucescu au fost pentru prima oara adversari in meciul amical Rapid - Sahtior Donetk, scor 3-1 (1-1), disputat pe 7 octombrie 2004, pe stadionul Giulesti.

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, s-a aratat optimist, fiind de parere ca toate echipele romanesti se vor califica in saisprezecimile Cupei UEFA.

"Toate grupele sunt bune si cred ca echipele noastre vor merge mai departe. Steaua a picat intr-una mai grea, dar si ea este o echipa puternica, asa ca are sanse sa treaca de grupe", a spus Dragomir, mentionand ca din Grupa G se vor mai califica si cele doua echipe conduse de pe banca de doi antrenori romani: Sahtior Donetk (Mircea Lucescu) si Rennes (Ladislau Boloni).

Duel romano-francez

In cele trei grupe va fi si o disputa romano-franceza. Steaua va intalni pe Lens (echipa ce a batut pe CFR Cluj in finala Intertoto) in Ghencea, Dinamo se va deplasa la Marseille pentru confruntarea cu Olympique, in timp ce Rapidul va da piept cu Rennes in Giulesti.

Gervais Martel, presedintele clubului RC Lens, adversar al echipei Steaua in Grupa C, a declarat ca tragerea la sorti este buna pentru francezi.

"In ansamblu, a fost o tragere la sorti buna pentru noi. Ma bucur ca nu vom avea deplasari lungi de facut, care ne-ar fi obosit. Pentru realizarea obiectivului, calificarea in 16-imile Cupei UEFA, este necesar sa invingem in cele doua meciuri pe care le vom disputa pe teren propriu", a declarat Martel.