Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi s-a transformat ieri, cateva ore, intr-o scena a paradei modei, dupa ce cunoscuta creatoare Irina Schrotter i-a trecut pragul. Vedeta ieseana le-a dat un "interviu" procurorilor in legatura cu un dosar vechi de opt ani, in care Irina Schrotter este acuzata de unul dintre fostii sai iubiti de o "suveica" de 200.000 de dolari.

Telenovela dintre medicul de origine libaneza Atef El Moussaoui si Irina Schrotter a inceput in urma cu aproape zece ani, cand intre cei doi s-a infiripat o idila de poveste. Moussaoui era casatorit cu Daniela, patroana unei firme de paza si protectie din Iasi, cu care avea deja un copil. Numai ca frumusetea Irinei l-a rapit pe medicul libanez si a inceput balciul.

Urmariri ca-n filme, telefoane interceptate si un final apoteotic. Daniela s-a intalnit cu Irina la un cocktail din inalta societate, totul terminandu-se cu o paruiala de pomina sub reflectoarele televiziunilor si flash-urile fotoreporterilor.

De cealalta parte, Atef El Moussaoui a castigat cetatenia romana, pornind o serie de afaceri in Iasi si Bucuresti, detinand lanturile de magazine "Top Moda" si "Stefanel". In 1996, cand dragostea era puternica intre Irina Schrotter si medicul libanez, creatoarea de moda i-a propus acestuia sa prelungeasca relatiile sentimentale si in afaceri.

Dupa cum se arata in plangerea penala depusa in 1997 la Parchetul Iasi de amorezul inselat, Moussaoui i-ar fi dat Irinei Schrotter sute de perechi de pantofi, pe care aceasta urma sa-i comercializeze in Bucuresti si pe litoral. Dupa ce afacerile lor au inceput sa mearga struna, focul dragostei s-a stins tot atat de rapid cum s-a aprins.

In plangerea penala, medicul libanez sustine ca Irina Schrotter a "uitat" sa mai achite contravaloarea pantofilor si 200.000 de dolari au facut... picioare.

"Abia acum au reinceput audierile, dupa ce dosarul initial a fost pierdut. Refacem acum cercetarile, acestea fiind primele audieri in acest caz", a precizat unul dintre procurorii care au audiat-o ieri pe diva din Iasi.