La solicitarea lui Mircea Geoana, organizatiile judetene ale PSD trebuie sa se pronunte daca doresc introducerea votului uninominal si a sistemului unicameral, dar pina acum ideea nu pare sa fie foarte populara la nivelul membrilor PSD.

"Geoana a cerut semnaturi din judete cu urmatorul ordin: daca judetele nu sustin aceste doua idei sa nu ne furnizeze semnaturi", a declarat Alin Teodorescu, deputat PSD si fost sef al cancelariei lui Adrian Nastase, in emisiunea Romania la Raport realizata de Andreea Pora la Radio Mix.

"Avem nevoie de 500.000 de semnaturi pentru a putea sesiza Parlamentul, dar pina in momentul de fata numarul strins este foarte mic". Alin Teodorescu spune ca actiunea este un fel de "referendum" in interiorul PSD.

Recent, Mircea Geoana a anuntat ca doreste sa promoveze "revolutia binelui in Romania", ceea ce inseamna " o reforma profunda a clasei politice", inclusiv prin introducerea votului uninominal si a sistemului unicameral, pe care "PSD le va promova cu tarie".

Alin Teodorescu considera ca PSD ar trebui sa amine cit poate de mult alegerile anticipate, spunind ca ar fi o "iresponsabilitate" acceptarea lor.

PSD a facut trei greseli majore cit timp s-a aflat la guvernare

Alin Teodorescu, fostul sef al cancelariei lui Adrian Nastase, considera ca PSD a facut trei greseli majore cit timp a fost la guvernare. "In 2002, imediat dupa vizita presedintelui Bush, nu a facut alegeri anticipate, in 2003 nu a introdus cota unica de impozitare si in 2004 nu a facut ultima restructurare a guvernului".

In ce priveste capacitatea lui Mircea Geoana de a reforma PSD, Alin Teodorescu a afirmat ca " este obligat sa o faca daca vrea sa mai fie ales presedintele partidului".