Europarlamentarul Emma Nicholson, fost raportor al Romaniei la Parlamentul European, nu considera ca fiind o idee buna reformarea parlamentului asa cum isi doreste presedintele Traian Basescu, in sensul transformarii parlamentului bicameral intr-unul unicameral.

Venita la comisiile de politica externa ale Senatului si Camerei Depu-tatilor, oficialul european a afir-mat ca: ,Este o provocare reformarea parlamentului, dar daca ar fi fost o cerinta UE am fi anuntat-o". Mai mult chiar, aceasta considera ca reformarea parlamentului, ar trebui sa mai astepte".

Pentru Emma Nicholson mult mai importanta devine obligatia ca oficialitatile de la Bucuresti sa se ocupe de indeplinirea celor 11 puncte necesare integrarii si nu desfiintarea unei Camere a parlamentului. "Cred ca trebuie sa va concentrati pe cele 11 puncte ale integrarii. Reforma parlamentului nu face parte din aceste 11 puncte.

Deci, entuziasmul privind reforma parlamentului trebuie sa mai astepte", crede oficialul european care, desi nu se opune reformei parlamentare, a incercat sa explice senatorilor si deputatilor romani ca in Marea Britanie s-a renuntat acum 600 de ani la sistemul unicameral.

Chiar daca apreciaza eforturile depuse de tara noastra in ceea ce priveste progresele facute in domeniul combaterii coruptiei, Emma Nicholson s-a dovedit a fi destul de transanta. "Sunt sigura ca Romania a facut eforturi serioase in domeniul combaterii coruptiei. Dar sunt la fel de sigura ca mai este inca pe atat de facut, poate chiar mai mult".

Participarea Emmei Nicholson la comisiile parlamentare a urmat unei invitatii pe care euroobservatorii romani au facut-o oficialului european.