Scaderea cu aproximativ 10% a preturilor la terenurile si vilele din zonele de la periferia Capitalei, recent afectate de inundatii, este doar o "sincopa" a pietei, cred specialistii imobiliari. Interesul pentru investitii la marginea Bucurestiului ramane, totusi, ridicat.

Inghet pe piata imobiliara de lux

Ploile cazute in ultima perioada i-au speriat pe cei care doreau sa faca o investitie imobiliara in zonele bune ale Capitalei, precum Pipera, Iancu Nicolae sau Baneasa. Lipsa unei canalizari adecvate pe unele strazi din aceste cartiere a provocat adevarate ravagii, apele inundand subsolurile multor vile de sute de mii de euro.

"Deocamdata putem vorbi de un inghet al tranzactiilor pe termen scurt. Dupa o anumita perioada insa piata isi va reveni", ne-a declarat Gabriel Zamfir, presedintele Uniunii Nationale a Agentiilor Imobiliare (UNIM). Cine se gandeste ca este momentul unor speculatii s-ar putea sa aiba surprize, atrag atentia specialistii.

Chiar daca potentialii cumparatori ofera cu 10% mai putini bani pentru terenurile si casele din aceste cartiere, nu inseamna ca tranzactia chiar se va realiza.

"Proprietarii tin la pret si nu vor sa vanda sub nivelul zonei. Din contra, multi dintre ei sunt dispusi sa-si vanda proprietatile numai peste valoarea investitiei initiale", ne-a declarat, la randul sau, Lucian Racaru, directorul Centrului Imobiliar Roman.

Clientii vor dori sa cumpere in continuare in aceste zone, pentru ca preferintele lor nu se schimba peste noapte. "Agentii nostri au reinceput de astazi (n.r.- ieri) vizionarile de case cu potentialii cum-paratori. Vom vedea ce se in-tampla zilele urmatoare", conchide Lucian Racaru.