Puscaria inseamna pentru multa lume sapunul scapat pe jos la dusuri. Si bilele. Din penis. Este o realitate, copiata parca din Shogun. Chinul prin care trece un detinut pentru a oferi placere intensa femeii care-l asteapta, si nu numai, nu ii ofera un statut aparte intre colegii de camera.

Dar cu cat numarul este mai mare cu atat si mandrie e pe masura. De la mandrie se ajunge rapid la doctor pentru balamita, infectia provocata de introducerea sferelor in locurile placerii. Si asta pentru ca igiena din timpul operatiunii e precara, ustensilele fiind linguri, carti, sau bucati de plastic. Bilele nu mai sunt specifice inchisorilor.

Bunaoara, la Timisoara, un medic de la chirurgie plastica din Spitalul Judetean, ajutat de un rezident nigerian, face acelasi lucru ca "specialistii" din penitenciar. Doar ca lumea este mai selecta, iar bilele sunt din aur.

CHIRURGIE. Operatiunea "traditionala" este descrisa ca o adevarata reteta culinara de unul dintre detinuti, care a a ajuns la concluzia ca lucrarea Mamei Natura e mai buna decat lucrarea necuratului:

"Se ia o coada de lingura, se taie, se freaca pe ciment sau pe piatra de polizor si se ascute la un capat. Deci, se face un fel de dalta. Dupa aceea, se dezinfecteaza zona unde trebuie taiat cu parfum sau cu spray. Se depune organul pe o carte. Cartea aceea sa steie pe ceva tare, un lucru tare...

se pune dalta in locul respectiv, se loveste dalta o data, de doua ori mai normal cu o piatra sau cu un pantof. Se da, se face gaura, se iau acele bile care se fac intre timp, din plastic. Se fac prin polizare sau smirgluit. Se ajunge la o finisare rotunda. Se fac din coada de periuta sau din bucati de plastic. Sunt cam cat o unghie de la mana, sunt si mai mici, si mai mari.

Se baga bilele in acea zona unde se loveste cu dalta si se lasa un timp pana la inchiderea ranei. Intre timp, zilnic trebuie sa se miste pentru a se misca acea bila bagata, intrata deci in corpul... Exista pericolul de taiere a niste vase sanguine. Sunt care fac (n.r. – detinuti specializati), dar e foarte usor de invatat, e foarte simplu. Aduce... in contactul sexual cu o femeie... acele bile ajuta la marirea extazului unei femei, deci in anumite conditii.

REZISTENTA. Sunt care au 15, 20, 25 de bile, dar asta depinde de cat rezista organismul si cate intra pe penis. Nu ai alt statut, intra in categoria ca orice om normal poate sa faca, cum are placerea fiecare dintre oameni. Bilele pot fi folosite si la capestre. Capastrul se face din mai multe elastice, asa cu un creion, facute ca un fel de bile din gume.

Apoi, pe un spray se face tot un capastru legat tot din elastic si se face la fiecare rotund si se pun acele bile facute din guma, capestre. Deci, pe un pix, pun un elastic in forma de cruce. Il tragi pe... Vine ca un fel de imbracaminte, prezervativ... in stilul la prezervativ. Viata sexuala de afara depinde... Nu la toate femeile le place asemenea obiecte. Unele sunt invatate.

Depinde daca faci acel act cu o femeie si se obisnuieste. Poate nu-i convine si te roaga sa le dai sau sa le scoti afara. Se scot prin taiere cu lama, sau mergi la doctor sa ti le scoata prin operatii de-astea. Dar, cel mai simplu, bineinteles, le tai cu lama unde ai bila. Scoti cate una, cate doua.

Le scoti, te pansezi si lasi, ca daca le scoti pe toate odata, se infecteaza, se inflameaza organul si se umfla tare, de nu te mai poti pisa. Deci, ma pun in persoana mea, ca si eu am avut si am facut acest lucru si mi s-o infectat. Cinci o data mi-am scos! Cinci am avut! Ma cam jena cand ma ... asta... cand imi faceam... ma masturbam, ma jena la mana.

NATURAL. Eu am ajuns la concluzia ca e mai bine fara, ca e normal, deci cum te-a lasat Dumnezeu, asa tre’ sa ai. Deci, un act normal... Eu le-am scos ca simteam eu ca nu ma simt bine. Fiecare isi face... deci cum ii spune?... face ce vrea cu corpul lui in limita legii, ca sa nu-l deranjeze pe altul. In penitenciar este interzis. De prins, nu poate sa te prinda.

In caz ca se infecteaza sau ajungi la doctor, sau te tratezi singur cu creme, sau bei medicamente. Sunt cazuri grave si tre’ sa ajungi la medic: ori ramai de nu mai poti face nimic afara cu ea, ori jumate-jumate".