In august, salariu mediu a crescut mai putin decat in iulie

de     Capital
Joi, 6 octombrie 2005, 0:00


Pe fondul unor evolutii mixte in sectoarele de activitate, salariul mediu net a crescut, in luna august, cu 0,5%, ajungand la 734 lei, potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS). In luna iulie, cresterea salariului mediu fusese mai evidenta, de 1,2%.

Cele mai mari salarii au ramas cele din domeniul intermedierilor financiare, cu un castig net de 2.382 lei, in urcare cu 11,6% fata de luna precedenta, datorita acordarii de prime din profitul net. O crestere a salariului mediu net s-a inregistrat si in cazul activitatilor de asigurari, cu 3,1%, acesta ajungand in august la 1.455 lei.

In industrie, salariile au urcat cu 1,2%, in contextul avansului de 6% in industria metalurgica si industria de prelucrare a titeiului, cocsificarea carbunelui si tratarea combustibililor nucleari, 5,5% la fabricarea celulozei, hartiei si a produselor din hartie, 3,7% la productia de mobilier si alte activitati industriale si constructii, 3,5% la transporturi pe apa, 2,8% la transporturi aeriene si 1,5% la comert.

Diminuari ale salariului net au fost consemnate in industria mijloacelor de transport rutier - 7,3%, productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze si apa - 3,3%, posta si telecomunicatii - 4,7%, invatamant - 3%, administratie publica - 2,9%, sanatate si asistenta sociala -1,2%, fabricarea produselor textile - 0,2%, industria de mijloace ale tehnicii de calcul si de birou - 6,9%, hoteluri si restaurante -1,5%, industria alimentara si a bauturilor -0,7%.

Potrivit INS, cresterile salariale medii nete din unele activitati economice au fost determinate pe de o parte de acordarea de prime si stimulente in luna curenta iar pe de alta parte de realizarea unei productii superioare fata de luna precedenta.

Diminuarile de salariu la alte activitati s-au datorat atat datorita acordarii primelor si orelor suplimentare, in luna precedenta cat si datorita nerealizarii unei productii mai mari comparativ cu luna precedenta.72 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă