Ambasadorul american la Sofia este diplomat de cariera, are 51 de ani si este specializat pe spatiul ex-sovietic. Noul ambasador al Statelor Unite la Bucuresti este un miliardar de 75 de ani, finantator al Partidului Republican, fara experienta diplomatica.

John R. Beyrle, ambasadorul american la Sofia, are 51 de ani si este diplomat de cariera. El a fost numit la post in luna august a.c. Intre anii 1986-1987, Beyrle a fost consilier politic la ambasada SUA de la Sofia, impreuna cu sotia sa, Jocelyn Greene, si ea diplomat de cariera, potrivit Associated Press. John R.

Beyrle a detinut pozitia de adjunct al sefului de misiune la Moscova, intre anii 2002-2005. Intre anii 1992-1995, Beyrle a fost director pentru Afaceri cu Rusia, Ucraina si Eurasia al Consiliului National de Securitate al SUA.

El a mai lucrat la ambasada SUA din Praga si a fost delegat special la negocierile CFE din Viena, in calitate de insarcinat personal al fostilor secretari de stat George Shultz si James Baker.

Parinti merituosi

Ambasadorul american la Sofia vorbeste fluent rusa, franceza, germana si bulgara si are un master la Universitatea de Aparare Nationala din Washington. Tatal sau a fost, potrivit Associated Press, soldat in trupele speciale americane care au luptat in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Joseph Beyrle pare a fi singurul soldat american care a luptat alaturi de soldatii rusi impotriva nazistilor.

El a fost capturat de germani in prima zi a invaziei americane, pe 6 iunie 1944. A reusit sa scape din lagarul de prizonieri si s-a alaturat trupelor ruse. Ulterior a revenit in trupele americane, la Berlin. Pentru meritele sale a fost decorat de Bill Clinton si Boris Eltin, in 1994.

Comerciant de piese auto

Nicholas F. Taubman, ambasadorul SUA la Bucuresti, este proprietarul celei de-a doua mari firme de comert cu piese auto din SUA. Are 75 de ani si este unul dintre sponsorii campaniei electorale a lui George W. Bush. Din informatiile de pina acum, nu detine experienta diplomatica. In schimb, predecesorii sai, Michael Guest si Jack Dyer Crouch II, sint diplomati de cariera.

Tatal lui Taubman a salvat vietile a 500 de evrei in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, ajutindu-i sa emigreze in SUA.