Adrian Nastase i-a atacat ieri pe Traian Basescu si pe Calin Popescu Tariceanu spunand ca nu Parlamentul, ci Executivul are doua camere, lucru dovedit in opinia sa de scandalurile care s-ar tine lant intre Palatul Victoria si Cotroceni. Nastase propune rezolvarea puterii executive care are doi soferi si doua volane, iar nu problema Parlamentului unicameral.

Desi initial a dorit sa participe la consultarile de la Cotroceni, Nastase a argumentat acum ca PSD a refuzat invitatia pentru ca Traian Basescu a anuntat ca el oricum face referendum.

De altfel, Nastase a umplut o mapa de presa pentru a dovedi jurnalistilor prezenti ca Basescu nu poate organiza referendum de unul singur, ci ca ar avea nevoie de votul a doua treimi din parlamentari pe proiectul de modificare a Constitutiei in privinta parlamentului unicameral inainte de a initia un referendum pe aceasta tema.

O alta nemultumire a lui Nastase se leaga de posibilitatea adoptarii de catre Guvern a modificarii Legii 215 a administratiei publice prin Ordonanta de urgenta, pe care presedintele Camerei o considera un santaj. "Nu sunteti de acord cu schimbarea presedintilor de Camere, va da nenea Tariceanu OUG.

Adica nu va mai demitem gradual, cu taraita", a interpretat Nastase posibilitatea schimbarii presedintilor de Consilii Judetene.

Nastase pare, insa, foarte preocupat de situatia Romaniei, motiv pentru care a enuntat un fel de decalog al celor zece vesti proaste despre cum merg lucrurile de rau in ultimele zece luni de cand s-a schimbat puterea.

Contramasura lui Nastase este ca Parlamentul sa controleze puterea executiva. Nastase a amenintat cu puterea PSD in Parlament, afirmand ca grupul partidului sau e cel mai puternic din legislativ in acest moment si ca orice lege organica sau pentru schimbarea Constitutiei va depinde de acest grup.

Despre taraganarea parlamentarilor PSD la dezbaterile pe regulament Nastase a avut o singura explicatie: ca nu ei au inceput.

Nastase a propus puterii sa ia PSD-ul ca partener in loc sa stigmatizeze partidul, amenintand voalat cu influenta socialistilor la nivelul forurilor europene.

De altfel, el a anuntat ca Grupul Socialist Adunarii Parlamentare al Consiliului Europei a reactionat fata de incercarile de schimbare a celor doi presedinti de Camere si a legii administratiei publice locale printr-o scrisoare. Cum participa PSD la integrarea Romaniei o dovedeste scrisoarea care vorbeste de posibilitatea ca modificarile sa pericliteze integrarea in UE.

Mona Musca acuza Coalitia

Mona Musca s-a aliat ieri criticilor presedintelui Basescu, afirmand ca strategia aleasa pentru modificarea Regulamentelor celor doua Camere si prin urmare pentru schimbarea din functie a celor doi presedinti a fost gresita. "E vorba despre o strategie care cred eu nu a fost eficienta", a declarat Mona Musca.

Cand a venit insa vorba despre cine-i vinovat, deputatul liberal si-a arogat meritul de a fi propus inca de la inceput o formula similara celei avansate de presedinte, adica doar modificarea catrova articole