PSD a reluat ieri metoda intimidarii Puterii prin aducerea in Parlament a circa 250 de pensionari bine pregatiti sa huiduie discursurile reprezentantilor Coalitiei.

De data aceasta nu au mai fost sinistrati, ci pensionari, unii dintre ei strigati si salutati pe nume de la tribuna Camerei Deputatilor de deputatul PSD Iulian Iancu. Apropierea de PSD a pensionarilor adusi ieri sa sustina motiunea initiata de PSD si PRM, intitulata "In locul respectului, dispret si umilinta", nu s-a redus la atat.

Unii dintre ei au strans mana bucurosi la iesire reprezentantilor PSD (cum ar fi Marian Sarbu sau Ovidiu Musetescu).

Pensionarii au venit de altfel pusi pe rele, pentru ca deputatul PD Romeo Raicu a avut soarta pe care a avut-o si minisitrul Laszlo Borbely dupa motiunea referitoare la sinistrati. Raicu a fost inghesuit un pic la lift si i s-a strigat in fata ca a votat gresit la motiune, dovada ca pensionarii stiau bine ce au de facut.

Mai mult, unul dintre ei, caruia ceilalti i se adresau cu "domn director", a spus la iesire ceea ce il durea: "Din cauza PUR-ului a cazut motiunea. Au castigat cu noi si acum s-au dat cu astia".

De altfel, unii dintre pensionari nu aratau tocmai necajiti, pentru ca hainele, podoabele si coafurile unora dintre cele mai vehemente si mai galagioase sustinatoare ale motiunii depaseau cu mult posibilitatile oferite de o pensie medie. Motiunea initiata de PSD si PRM a fost respinsa cu 122 de voturi impotriva,114 deputati au votat pentru iar 4 s-au abtinut.

In plen, avem deja refren

Cea mai colorata replica a venit din partea deputatului PNL, Ioan Ghise. "Pot sa va spun, in primele banci (n.r. bancile PSD) sunt milioane de la buget. Aici sunt banii dumneavoastra", a strigat Ioan Ghise (PNL). Si dupa cum era de asteptat, el strigat din nou: " Avem o problema de procedura. Jos comunismul!".

Dan Iosif (PSD) a cerut drept la replica, dar i-a raspuns Nastase: "Au fost 2 milioane de comunisti. Au trecut 15 ani de la Revolutie, iar unii sunt defazati".