Romania va gazdui in luna noiembrie a anului viitor cea de-a patra editie a Concursul International Eurovision Junior. European Broadcasting Union, EBU, a hotarat ca, in urma candidaturii depuse, Televiziunea Romana sa organizeze in 2006 acest concurs care se va desfasura in premiera pentru tara noastra.

Spectacolul pe care il va derula postul national de televiziune va fi transmis in direct de toate televiziunile din Europa, care sunt membre ale EBU.

Atat Eurovision Junior, cat si Eurovision Song Contest sunt organizate de EBU in colaborare cu tarile gazda, iar prima sedinta organizatorica va avea loc saptamana viitoare la Bruxelles, informeaza TVR. EBU va sustine evenimentul gazduit de Romania atat logistic, cat si financiar - suma pusa la dispozitie fiind 1.500.000 de franci elvetieni.

De asemenea, EBU va mai asigura echipa tehnica ce va coordona si realizarea editiei din Romania, in 2006. TVR urmeaza sa stabileasca echipa de coordonare a evenimentului, bugetul si locul de desfasurare al evenimentului, precum si alte detalii tehnice.

In cele mai multe dintre tarile care au gazduit Eurovision-ul, spectacolele s-au desfasurat in sali de sport, cu o capacitate de circa 6.000 de locuri.

Tarile care au gazduit editiile anterioare ale Eurovision Junior au fost pana acum Danemarca (2003) si Norvegia (2004). In acest an editia se va desfasura in Belgia, in orasul Hasselt. Romania este reprezentata de Alina Eremia, de 11 ani, care a fost desemnata castigatoarea selectiei nationale organizate de TVR la data de 20 august 2005.