Producatorul de masini american General Motors discuta cu guvernul Tariceanu o potentiala investitie in Romania, conform unei declaratii a purtatorului de cuvint al GM Europa, Marc Kempe, preluata de Dow Jones Newswire. Kempe a refuzat insa sa dea detalii despre potentiala investitie.

Dupa cum se stie, guvernul Romaniei incearca sa gaseasca un investitor strain care sa preia Uzina de autoturisme de la Craiova, rascumparata recent de la Daewoo.

Oficialii romani au recunoscut ca una dintre tintele urmarite este atragerea General Motors, iar presedintele Traian Basescu a discutat aceasta posibilitate la sediul general al GM din Detroit, in cursul vizitei din SUA din urma cu doua saptamini.

Din informatiile detinute de Hotnews.ro, General Motors nu se afla pentru prima data in negocieri pentru a intra in Romania. Gigantul american a intentionat, in urma cu aproximativ trei ani, sa realizeze o investitie tip greenfield in tara noastra, dar, conform unor informatii confidentiale, nu a acceptat unele conditii financiare mai putin ortodoxe.