Prezent la deschiderea lucrarilor congresului anual al Uniunii Vorbitorilor de Limba Engleza (English Speaking Union) presedintele Basescu a aratat importanta tot mai mare pe care o dobandeste limba engleza ca instrument de comunicare la nivel global.

"Este o limba pe care o vorbesc peste un miliard de oameni pe glob, o limba care devine un liant intre oameni, intre state sau intre companiile care dezvolta afaceri pe scara larga", a subliniat seful statului.

Presedintele Basescu a apreciat, in acelasi timp, ca, desi Romania este o tara francofona prin cultura si traditii, limba engleza ocupa un loc deosebit in programele de invatamant si s-a aratat increzator ca noua generatie din Romania contribuie la largirea domeniilor de utilizare a limbii engleze.

"Este o onoare pentru institutia prezidentiala sa gazduiasca intalnirea din acest an a vorbitorilor si ganditorilor in limba engleza", a afirmat presedintele Romaniei, Traian Basescu, in deschiderea lucrarilor congresului anual al Uniunii Vorbitorilor de Limba Engleza (English Speaking Union).

Totodata, seful statului a multumit Lordului Watson, presedintele Uniunii Vorbitorilor de Limba Engleza si personalitate marcanta a clasei politice din Marea Britanie, pentru initiativa de a organiza la Bucuresti intalnirea din acest an.

Presedintele Basescu a mai adresat multumiri Ministerului Culturii si Cercetarii si Ambasadei Marii Britanii si Irlandei de Nord la Bucuresti pentru sprijinul acordat acestui eveniment.

Uniunea Vorbitorilor de Limba Engleza este o organizatie neguvernamentala care urmareste facilitarea contactului direct intre comunitati din diferite state pe baza afinitatilor pentru limba engleza.

Uniunea a reusit sa organizeze filiale in toate statele lumii, actiunile ESU adresandu-se, in primul rand, elevilor, studentilor si tinerilor specialisti.