Societatea civila solicita adoptarea in procedura de urgenta a noii legi de functionare a SRR si a SRTv, aratand ca "tergiversarea dezbaterii acestei legi inseamna continuarea crizei existente in momentul actual in SRR", se arata intr-un comunicat dat, vineri, publicitatii.

Acest apel al societatii civile a fost trimis in urma dezbaterii cu tema "Misiunea postului public de radio", care a avut loc joi, la sediul GDS, si a fost moderata de Andrei Plesu.

Apelul este semnat de Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania (AZIR) si Initiativa Profesionala Radio Romania (IPRR), organizatii care au si organizat, de altfel, dezbaterea de la sediul GDS.

Finalizarea juridica "de urgenta" a anchetei parlamentare privind activitatea SRR este o alta solicitare mentionata de societatea civila in apelul catre presedintele Romaniei, Parlament si Guvern.

Potrivit apelului, raportul anchetei a dezvaluit numeroase abuzuri financiare ale fostului presedinte al SRR, Dragos Seuleanu, in urma carora institutia inregistreaza in prezent un minus de 500 de miliarde de lei.

De asemenea, societatea civila mai cere si numirea in Consiliul de Administratie al SRR a unor persoane "competente profesional, cu o autoritate morala dovedita si capabile sa reprezinte aceasta institutie".