Ambasada Spaniei respinge acuzatiile directorului OMFM, Aurel Teodorescu, privind pasivitatea sau complicitatea personalului Sectiei consultare in legatura cu presupuse nereguli in gestionarea vizelor pentru muncitorii sezonieri romani angajati in Spania. Intr-un comunicat, ambasada cere autoritatilor romane lamuriri in acest caz pentru a lua masurile necesare.

"Ambasada Spaniei in Romania isi exprima regretul fata de acest incident care afecteaza desfasurarea Acordului hispano-roman de regularizare a fluxurilor migratorii, de ale carui avantaje au beneficiat numerosi lucratori romani si angajatori spanioli", mentioneaza comunicatul.

Procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, a dispus ca adjunctul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sa mearga la sediul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, pentru a afla obiectiile directorului Aurel Teodorescu legate de instrumentarea plangerilor depuse de el la aceasta institutie, privind posibile infractiuni ale angajatilor oficiului.

Directorul Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, Aurel Teodorescu, a intrat joi in greva foamei in semn de protest fata de coruptia din domeniul vizelor si contractelor de munca in Spania.

El este nemultumit si de lipsa de reactie a Parchetului la neregulile semnalate de 1.700 de romani, care potrivit lui Teodorescu sunt nevoiti sa plateasca, pentru un contract de munca in Spania, o serie de sume unor intermediari care nu ar fi indreptatiti sa le primeasca.