Importatorii auto se asteapta la vinzari-record in acest an. Toyota se foloseste de lansarea mai multor modele noi, Honda mizeaza pe cresterea retelei de dealeri.

Toyota Romania, importatorul marcii japoneze, prevede vinzari peste estimari in acest an. Dupa ce in primele opt luni din 2005, Toyota a comercializat in Romania 2.800 de unitati, importatorul se asteapta sa vinda 4.000 de automobile.

Potrivit directorului de marketing si de comunicare al companiei, Bogdan Tataru, la inceputul acestui an, Toyota Romania estima, pentru 2005, vinzari de 3.800 de autovehicule Toyota si Lexus, in crestere cu 58% fata de nivelul de 2.401 unitati, inregistrat in 2004.

"Toyota isi propune pentru acest an sa comercializeze 950.000 de unitati la nivel mondial, iar vinzarile realizate pina acum ne fac increzatori ca ne vom atinge tinta", a adaugat directorul general al importatorului roman, Stratos Vakkas, prezent la Salonul International de Automobile Bucuresti (SIAB).

In cadrul salonului, Toyota a lansat doua noi modele: Aygo pentru clasa mini si pick-upul Hilux, care sint disponibile pentru vinzare. Ultima noutate prezentata de Toyota la SIAB este motorul diesel common rail de 2,2 litri D-4D, care dezvolta 150 de cai-putere si care echipeaza modelul Avensis.

Honda mizeaza pe mai multi dealeri

Carpati Motor, importatorul general al autoturismelor Honda in Romania, intentioneaza sa-si extinda reteaua de vinzari cu inca zece dealeri pina la sfirsitul acestui an. In prezent, reteaua Carpati Motor include noua dealeri.

Potrivit directorului general al companiei, Laurentiu Badea, Carpati Motor estimeaza ca va comercializa in acest an 500 de masini, fata de 308 unitati in 2004. Planurile companiei pentru anul viitor prevad comercializarea a circa 1.000 de unitati. •