Acum, ca spotul „Invinge apele" realizat si difuzat de TVR in scopul ajutorarii sinistratilor a fost interzis de CNA pe motiv ca facea publicitate mascata lantului de farmacii Sensiblu, o sa-mi permit sa fac si eu o gluma proasta legata de el.

Deci eu cred ca, de fapt, a fost interzis din cauza ca protagonistul lui, presedintele Basescu, vorbea prostii. Cum ce prostii? Pai zicea ca are un elastic albastru la mina. Domnu’ Basescu, aloo, bai domnu’ presedinte, ala nu era elastic, era cauciuc.

• Acum sa ne relaxam putin vorbind despre Daniel@ Gÿorfi, prezenta acum citeva zile la „De 3 X femeie". Cititi, va rog, scurtul dialog care urmeaza. Daniel@ Gÿorfi: „Cint cu Gabi de la Oradea, dar mai colaborez si cu alti care-am mai colaborat (sic!). Mai ales ca artistii din acest domeniu muzical (n.r.

- manelistii) colaboreaza mult intre ei…"; Mihaela Tatu: „«Intre ei», mereu ajungem la chestia asta cu «intre ei»…"; Daniel@ Gÿorfi (fisticita, ba chiar usor agitata): „Ma refeream la domeniul profesional…" Saracuta Daniel@, cum a intrat ea in trepidatii, cum i s-au taiat ei genunchii, cum i-a crescut ei galopant pulsul din cauza unei mici si nevinovate neintelegeri, uff…

• In noaptea de miercuri spre joi, Adrian Iovan, sotul creatoarei de moda Romanita, a impuscat mortal un hot care ii intrase in casa. Prima mea reactie la aflarea stirii, o reactie emotionala, desigur, a fost: „Bine i-a facut…". Joi, toate televiziunile s-au ocupat intens de cazul Iovan.

Din pleiada de discutii, dezbateri, interviuri, talk-show-uri, emisiuni, eu am prins doar doua: „Povestiri adevarate" si „Dan Diaconescu in direct".

La „Povestiri", cei doi prezentatori, un domn saten si o domnisoara blonda, se intretineau cu Zina Dumitrescu in studio si cu sotii Iovan la telefon. Ei bine, faptul ca cei doi de la Acasa TV i-au repetat fara oprire lui Iovan, cu ochii mariti de emotie, empatie si admiratie „felicitari pentru ce ai facut, bravo, Adrian, bla bla bla", m-a cam socat.

Cind am mai auzit si ca „iubirea sotilor Iovan a fost demonstrata prin acest gest", m-am crucit de-a binelea. Odata terminate „Povestirile adevarate", m-am mutat pe OTV. Acolo am dat tot de Zina Dumitrescu (nu, n-o sa fac glume pe tema omniprezentei dumneaei). Zina si inca vreo sase cetateni dezbateau sub privirile parintesti ale lui Dan Diaconescu nefericita intimplare.

Mesajele telespectatorilor curgeau neincetat. Majoritatea erau elogioase si il transformau pe Iovan in erou.

Alo, fratilor, inteleg sa aveti o parere, inteleg sa incurajati una sau pe cealalta dintre parti, inteleg sa va exprimati solidaritatea fata de cineva, inteleg sa spuneti cum ati fi procedat in situatia in care s-a aflat Iovan, dar de-aici pina la a face din el un erou national, de aici pina la a-i inchina imnuri cu ochii mariti de emotie, cum facea, de exemplu, domnisoara de la „Povestiri adevarate", e cale lunga. Eu cam asta am avut de spus.