In prima sedinta de antrenamente in vederea Marelui Premiu al Japoniei, lui Kimi Raikkonen i-a mers ca de obicei. Adica i s-a stricat motorul, lucru petrecut spre finele sesiunii. Ca urmare, finlandezul va fi declasat cu 10 pozitii pe grila de start.

In cea de-a doua sedinta, intrerupta de ploaie, finlandezul a obtinut cel de-al cincilea timp: 1:32.849. Daca-l comparam insa cu cel reusit de Ricardo Zonta - 1:30.682 -, vom vedea ca pilotul de teste de la Toyota l-a depasit cu peste doua secunde.

In prima sesiune insa, pilotul de teste de la Mclaren, Pedro de la Rosa, avusese 1:30.352, fiind secondat de acelasi Zonta.

Revenind la cea de-a doua sesiune, Michael Schumacher si Rubens Barrichello au obtinut locurile 2, respectiv 4, Ferrari luptindu-se cu Toyota pentru locul 3 la constructori.

Faptul ca Zonta l-a devansat pe Schumi cu mai bine de o secunda, monopostul Toyota avind citeva echipamente imprumutate de la cel ce va intra in lupta in 2006, anunta ca niponii au mai multe sanse.

Titlul la piloti fiind deja adjudecat de Alonso, lupta cea mare este pentru coroana constructorilor. McLaren e in frunte si are 164 puncte, cu doua mai multe decit Renault. Faptul ca Raikkonen va pleca din jumatatea a doua a grilei si ca Montoya a avut ieri antepenultimul timp - 1:37.371 - nu este insa imbucurator pentru "argintii".