Presedintele Traian Basescu s-a declarat, sambata, impotriva schimbarii presedintilor de Consilii Judetene in timpul mandatului si a numirii prefectilor pe criterii politice, in cursul unei reuniuni la Poiana Brasov pe tema modificarii Legii administratiei publice locale.

La rindul sau, ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, sustine ca alegerea presedintilor de Consilii Judetene, ca si demiterea lor, sa fie facuta cu jumatate plus unu din voturi, insa numai dupa 2008.

Membrii Consiliului National al Coalitiei de guvernare au discutat, miercuri, posibilitatea ca Legea administratiei publice locale sa fie modificata prin ordonanta de urgenta, in cazul in care procedurile de modificare a Regulamentelor celor doua Camere ale Parlamentului nu vor fi incheiate rapid.

Ministrul Blaga a anuntat, sambata, ca o intilnirea similara cu cea de la Brasov va avea loc, in 21 octombrie, la Bistrita, dupa

care proiectele privind administratia publica locala vor fi publicate pe

site-ul Guvernului, pentru a li se aduce imbunatatiri.

Ulterior, executivul va cere Parlamentului sa dezbata in regim de urgenta cele cinci legi, printre care una noua a descentralizarii.